Yabancıların 2021 senesindeki ikametleri yine Türkiye olacak

Covid-19 adlı virüsün dünya ekonomisi için etkileri, Türkiye içerisinde de satın alma tercihleri üzerindeki farklılıklarla kendisini göstermeye başlamış oldu.

Yabancıların 2021 senesindeki ikametleri yine Türkiye olacak


Covid-19 adlı virüsün dünya ekonomisi için etkileri, Türkiye içerisinde de satın alma tercihleri üzerindeki farklılıklarla kendisini göstermeye başlamış oldu. Özellikle de yabancı gayrimenkul alan profillerinin değişmiş olduğu açık bir şekilde gözlemlenmekteyken, ihtiyaçlar ise biraz da olsa değişiklik göstermeye başlamış oldu. Inhouse Global şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı  görevinde bulunan Fatih Ergüven yapmış olduğu açıklamada, 'Pandemiden sonra ülkemiz içerisinde kalıcı bir şekilde ikamet etme amacıyla gelecek yabancılar olduğunu açıkça ifade edebiliriz. Ülkemize de yaşamak amacıyla gelmekteler. 2020 senesinin 2. Çeyrek sonundan itibaren yabancı yatırımlarının metrekare bazından bakıldığı zaman % 36’lık kısmı da vatandaşlık hakkını alabilmek amacıyla yatırım yapmakta ' ifadelerine yer verdi. 

 
Koronavirüsle alakalı salgının gölgesinde geçmiş olan 2020 senesi içerisinde gerçekleşmiş olan konut satışları, bütün dönemlerin rekorunu tazelemeye çok hızlı bir şekilde koşmaya devam ediyor. İlk 11 aylık dönem içerisinde satışı gerçekleşmiş olan konutların sayısı da 1.393.335 tane olarak öne çıkmış bir durumda. Üçüncü çeyreklik dönemde ise yabancı turistlerle alakalı ziyaretlerin %77 oranında azalmış olmasına karşın, yabancılara gerçekleştirilmiş olan gayrimenkul satışları konusunda ardımızda bırakmış olduğumuz senenin yakalanmış olduğu da açık bir şekilde ifade ediliyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.