DSÖ'den mutasyona uğrayan Covid-19'la alakalı açıklama yapıldı

Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere içerisinde görülmeye başlanan Covid-19 virüsünün mutasyona uğramış olan türüyle alakalı açıklama gerçekleştirdi.

DSÖ'den mutasyona uğrayan Covid-19'la alakalı açıklama yapıldı


Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere içerisinde görülmeye başlanan Covid-19 virüsünün mutasyona uğramış olan türüyle alakalı açıklama gerçekleştirdi. Yeni Covid-19 virüsü türünün daha bulaşıcı bir durumda ancak tehlikeli durumda bulunduğuna yönelik herhangi bir kanıtın bulunmadığını açıkça ifade eden DSÖ, söz konusu virüsün yeni çeşidinin genç yaş grupları içerisinde daha fazla görülmekte olduğuna da dikkat çekmiş oldu.

Önce 2019 senesinin Aralık ayında Çin'de yer alan Hubei eyaletinin Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve çok kısa bir zaman içinde bütün dünyayı etkisinin altına almış bulunan yeni tip koronavirüsle alakalı salgın (Kovid-19) daha halen etkisini yitirmemiş durumdayken, İngiltere içerisinde söz konusu bu virüsün yeni mutasyonu ortaya çıkmış oldu. Yeni ortaya çıkan Covid-19 çeşidi kısa zaman içinde İsrail'in yanı sıra İngiltere ile birlikte Ukrayna, Hollanda,  Danimarka, Güney Afrika, Avustralya ve de İtalya'ya yayılmış durumdayken, Dünya Sağlık Örgütü tarafından konuyla alakalı olarak bir tane iyi bir tane de kötü haber gelmiş oldu. DSÖ, mutasyona uğramış olan söz konusu bu Covid-19 virüs türünün çok daha bulaşıcı bir durumda ancak tehlikeli durumda bulunduğuna yönelik herhangi bir kanıt olmadığını  da açık bir şekilde dile getirmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.