YHT'ler ile 45 milyon taneye yakın yolcu taşındı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketinden alınmış olan bilgiye bakılırsa,

YHT'ler ile 45 milyon taneye yakın yolcu taşındı


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketinden alınmış olan bilgiye bakılırsa, Türkiye içerisinde 2009 senesinde Ankara - Eskişehir hattı ile yüksek hızlı trenin işletmeciliğine geçilmiş bir durumdayken, 2011 senesinde Ankara ile Konya, 2013 senesinde Eskişehir ile Konya, 2014 senesinde Ankara - Eskişehir - İstanbul ve de Konya ile İstanbul seferleri başlamış oldu.

Böylelikle, pek çok kente günübirlik  bir şekilde seyahat olanaklı duruma gelirken, Ankara ile İstanbul ilinden Kütahya, ile birlikte Afyonkarahisar, Tavşanlı , Denizli, Antalya, Karaman ile Alanya'ya YHT'yle otobüs veyahut konvansiyonel tren bağlantılı şekilde kombine taşımacılık olanağı sağlandı.

Ankara ile Eskişehir hattı üzerinde geçtiğimiz sene 1.4 milyon tane, Ankara ile Konya hattı üzerinde 2.2 milyon tane, Ankara ile İstanbul (Pendik) hattı üzerinde 3.2 milyon tane, Konya ile İstanbul (Pendik) hattı üzerindeyse 1.2 milyon tane olmak üzre toplamda 8 milyon tane yolcu YHT kullanarak seyahat etmeyi tercih etti.

Ankara ile Eskişehir hattı üzerinde 16.6 milyon tane, Ankara ile Konya hattı üzerinde 13.3 milyon tane, Ankara ile İstanbul (Pendik) hattı üzerinde 11.4 milyon tane, Konya ile İstanbul (Pendik) hattı üzerinde de 3.5 milyon tane olmak üzre geçtiğimiz senenin sonu itibariyle 44.8 milyon insan yolculuk gerçekleştirdi.

Bugüne kadarki zamanda 1.213 kilometrelik bir YHT hattı işletmeye alınmış olan. 1.870 kilometre  uzunluğundaki YHT ve 1.290 kilometrelik  hızlı demir yoluyla ilgili hattın inşası ise devam etmekte. Ankara ile İzmir ve de Ankara ile Sivas arasında YHT hattının yapım çalışmaları da halen sürmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.