4 Milyon Liralık ödülle aranmaktaydı, yakalandı

Tunceli ili içerisinde Pülümür kırsal bölgesinde yakalanmış olan 2  tane teröristten bir tanesinin kırmızı; ötekisinin ise gri liste içerisinde aranmakta olduğu ortaya çıkmış bir durumda.

4 Milyon Liralık ödülle aranmaktaydı, yakalandı


Tunceli ili içerisinde Pülümür kırsal bölgesinde yakalanmış olan 2  tane teröristten bir tanesinin kırmızı; ötekisinin ise gri liste içerisinde aranmakta olduğu ortaya çıkmış bir durumda. Kırmızı liste içerisinde aranmakta olan ''Çiçek'' kod ismine sahip terörist 4 milyon Türk Lirası tutarındaki bir ödülle aranmaktaydı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, Tunceli ili içerisinde etkisiz bir duruma getirilmiş olan 2 tane teröristin, kırmızı liste içerisinde aranmakta olan Ayten Ene ile  birlikte gri liste içerisinde aranmakta olan Mehdi Kaplan olduklarını tespit edildiği bilgisine ulaşıldı.

Bakanlık tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılır ise, iç güvenlikle ilgili operasyonlar dahilinde Pülümür ilçesinin kırsal bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı ile birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak bir operasyonla etkisiz duruma getirildikleri açıklanan teröristlerin kimlik tespitiyle alakalı çalışmalar bitirildi.

İnceleme sonrasında teröristlerden bir tanesinin, aranmakta bulunan teröristlerin arasında 4 milyon Türk Lirası tutarındaki bir ödülle kırmızı liste içerisinde bulunan sözde Dersim ilinin saha sorumlusu olarak öne çıkan ''Çiçek Kurtalan'' kod ismine sahip Ayten Ene, öteki teröristin ise 300.000 Türk Lirası tutarındaki bir ödülle gri liste içerisinde yer alan ''Dilgeş'' kod ismine sahip Mehdi Kaplan olduğu belirlendi.

Güvenlik kaynakları tarafından alınmış olan bilgiye bakılır ise, Siirt  ilinin nüfusuna kayıtlı  durumda bulunan terörist Ayten Ene'nin (42) PKK terör örgütünün Türkiye içerisindeki en önemli isimlerinin arasında bulunduğu  ve tam 22 sene öncesinde terör örgütüne katılmış olduğu ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.