Adıyaman'da yıkılan bir binanın müteahhidi İran'a kaçmak isterken yakayı ele verdi!

Yaşanılan büyük afet sonrası enkazlar da incelemeler yapan bilirkişiler yapımında kusur bulunan binaların yetkililerine ulaşmaya devam ediyor. Depremin ilk gününden bu yana binası yıkılan çok sayıda müteahhit, inşaat mühendisi, inşaat firma yetkilisi kaçmaya çalışırken yakalanmış, onlarca şüpheli hakkında arama kararı çıkarılmıştı. Son olarak Adıyaman'da yıkılan bir binanın müteahhidi de İran'a kaçmayı planlarken yakalandı. Yakalanan şüpheli emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adıyaman'da yıkılan bir binanın müteahhidi İran'a kaçmak isterken yakayı ele verdi!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından en çok yıkım yaşanan illerden biri olan Adıyaman'da enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, bir taraftanda yıkılan binaların yetkilileri yapılan incelemeler sonucu kusurlu bulunduklaı takdirde emniyet tarafından incelenmeye alnıyor.

Birçok müteahhir, mühendis ve inşaat firması yetkilisi hakkında arama kararı çıkarılırken, onlarca şüpheli kaçmak isterken yakalandı. Son olarak Adıyaman'da bir binası depremle yıkılan ve  hakkında arama kararı çıkarılan müteahhit S.T, dün İran'a gitmek için geldiği Kapıköy Sınır Kapısı'nda emniyet ekplerince  gözaltına alındı
Yakalanan şüpheli S.T. "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan yargılanmak üzere emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.Çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderildi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.