Yeniden Refah Partisi'nden 6284 açıklamaları peş peşe geldi! Sözlerimiz çarpıtıldı denildi!

Ak Parti ile yaptıkları görüşmeler sonucu tüm şartlarının kabul edildiğini açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal'ın sözleri siyasette gündem yaratmıştı. Sunulan maddelerin arasında bulunan 6284 sayılı kanunun kaldırılmasının kabulü büyük tepkiye yol açmıştı. Konuyla alakalı YRP kanadından yeni açıklamalar geldi, Aydal yaptığı açıklamalarda,""6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine ilişkin yasanın kaldırılmasını istemediklerini, sözlerinin çarpıtıldığını" ifade etti.

Yeniden Refah Partisi'nden 6284 açıklamaları peş peşe geldi! Sözlerimiz çarpıtıldı denildi!

Sözleriyel gündem olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcı Doğan Aydal katıldığı bir televizyon programnda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydal,""AK Parti'ye sunduğumuz metinde '6284 sayılı yasa kaldırılsın' diye bir ifade yok. Biz, 'süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesini' talep ediyoruz. Yani  bir erkek ve bir kadın evleniyor. 2 ay evli kalıyorlar, iki ay sonra boşanıyorlar. 2 ay evli kalanlar için de eşler 'süresiz nafaka ödemek zorunda kalıyor.' Biz diyoruz ki bu mağduriyet giderilsin. Bir diğer isteğimiz ise zinanın yasaklanması" ifadelerini kullandı.

Peki kaldırılmasına ilişkin ifadelerin bu kadar ses getirdiği ve tepki çektiği 6284 sayılı kanun nedir?

6284 sayılı kanun; Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Mart 2012'de kabul edilen ve 20 Mart 2012'de T.C. Resmî Gazete'de yayımlandı.
Bu Kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi
bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.