AFAD duyurdu depremzedelere ödenecek olan 10 bin lira destek ödemeleri başladı!

Meydana gelen iki büyük deprem sonra hasar gören ve yıkılan binalarda hasar tespit çalışmalarının başlamasıyla birlikte hane başı 10 bin liralık destek ödemelerinin başladığı AFAD tarafından duyuruldu. Destek ödemesiyle ilgili detaylar şu şekilde,

AFAD duyurdu depremzedelere ödenecek olan 10 bin lira destek ödemeleri başladı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonucu 10 ilde büyük yıkım yaşanırken, depremde evi hasar gören ve yıkılan vatandaşlarımız için ödenmesi planlanan 10 bin liralık destek ödeneği ile ilgili AFAD'dan açıklama geldi. AFAD yapmış olduğu yazılı açıklamada 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin yapılmaya başlandığı belirtilerek "Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup, çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler yapılmaktadır. Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup ödemelere başlanmıştır.  Hane Başı Destek Ödemeleri Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşlarımızın ise TC kimlik numaralarına yapılmaktadır. şeklinde duyuru yaptı. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.