Alacağı ceza kesinleşti

İstanbul Havalimanı üzerinden Bodrum ilçesine gerçekleştirilecek seferin gecikmesinden dolayı yer hizmetleri içerisinde çalışmakta olan personele hakaretler yağdırmış olan Fatma Funda Esenç'in ne cezası alacağı kesinleşti

Alacağı ceza kesinleşti


İstanbul Havalimanı üzerinden Bodrum ilçesine gerçekleştirilecek seferin gecikmesinden dolayı yer hizmetleri içerisinde çalışmakta olan personele hakaretler yağdırmış olan Fatma Funda Esenç'in ne cezası alacağı kesinleşti


İstanbul Havalimanı üzerinden Bodrum ilçesine gerçekleştirilecek seferin gecikmesi sebebiyle yer hizmetleri üzerinde çalıştığı bilgisine ulaşılan Tuğçe Sevi'ye hakaretler eden yolculardan Fatma Funda Esenç'in alacağı ceza belli olmuş durumda. İlk olarak, hakaret ile birlikte  halkın bir bölümünü sosyal sınıfın yanı sıra  mezhep, din, bölge farklılıkları ve cinsiyet'e dayanarak alanen aşağılama suçu sebebiyle 9 ay 15 günden 3 sene 4 aylık bir zamana kadar hapis istenilmesiyle yargılanmakta olan Esenç, 1.740 Türk Lirası tutarında adli  bir para cezasına çarptırılmış oldu.

Sanıklardan Fatma Funda Esenç'in celse arası içerisinde mahkemeye sunmuş olduğu yazılı savunmasına bakıldığında ise; ''Babam ameliyata girecekti. Bilerek bekletilmiş oldum. Güle güle dalga geçtiler. Stresli bir durumdaydım ve çok Pişmanım'' şeklinde savunma verdiği ifade edildi.

Duruşma esnasında söz almış olan Tuğçe Sevi açıklamasında; ''Bana iddianame üzerinde yer alan sözlerin hepsini söyledi. Şikayetçiyim. Hiç bir şekilde d alga geçmedim. güle güle dalga geçip yanıt vermedim'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Sevi'nin hemen sonrasında söz almış olan sanık avukatı da açıklamasında; ''Çingene ile birlikte sokak süprüntüsü şeklindeki ifadelerin hakaret sayılamayacak olduğuna yönelik yargıtay kararları yer almaktadır. Kaba söz mahiyeti içerisinde bulunduğu tespit edilmiştir. Müvekkilimin beraat etmesine karar verilmesini talep ediyorum'' ifadelerine yer verdi.

Savunmaların alınmasının hemen sonrasında kararı açıklamış olan mahkeme, sanıklardan Fatma Funda Esenç'i, ''Hakaret'' suçu sebebiyle 1.740 Türk Lirası tutarında adli  bir para cezasına çarptırıp söz konusu bu cezayı da 5 sene ertelemiş oldu. 




 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.