Aliağa'da kadınlar 8 Mart'ı Harmandalı oynayarak kutladı

İzmir ilinde yer alan Aliağa ilçesi içerisinde, mesleki pek çok alan üzerinde senede binlerce  sayıdaki kursiyere eğitim vermeye devam eden Aliağa Tüpraş Halk Eğitiminin Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için çok özel  bir video hazırlamış durumda.

Aliağa'da kadınlar 8 Mart'ı Harmandalı oynayarak kutladı


İzmir ilinde yer alan Aliağa ilçesi içerisinde, mesleki pek çok alan üzerinde senede binlerce  sayıdaki kursiyere eğitim vermeye devam eden Aliağa Tüpraş Halk Eğitiminin Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için çok özel  bir video hazırlamış durumda. Halk Dansları Kursu’nda eğitim gören kadın kursiyerler tarafından hazırlanmış olan ve ayrıca Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ne ait sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılmış olan söz konusu bu video takip edenlerden çok büyük beğeni toplamış oldu. 


Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi, Halk Danslarında eğitim gören kursiyerlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir şekilde hazırlamış olduğu özel bir videoyla kadınlar gününü kutlamış oldu. Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nın yanı sıra Zeytinli Park ile birlikte Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve de Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilmiş olan söz konusu bu çekimler esnasında 36  tane kadın kursiyer Harmandalı Zeybeği oynamış oldu. 1.54 dakika süren videonun projeyle alakalı koordinatörlüğünü  ise Dans Eğitmenlerinden biri olan Şenay Aydoğan üstlenirken Teknik Yönetmenliğini  de Salih Karagöz yapmış oldu. Koreografi  ile alakalı yönetmenliğini de Rıfat Melih Altunlu ile birlikte Tuğberk Aykara üstlenmiş oldu.


Sosyal medya üzerinde çok büyük bir ilgi toplamış olan video paylaşımının son kısmında ise Mustafa Kemal Atatürk söylemiş olduğu 'Ey Kahraman Türk Kadını, Sen Yerde Sürüklenmeye Değil, Omuzlar Üzerinde Göklere Yükselmeye Layıksın' şeklindeki söze yer verilmiş oldu..  

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.