Ankara'daki toplu taşımalarda HES kodu artık zorunlu

Ankara ili içerisinde covid-19'la mücadelenin dahilinde toplu taşıma arabalarını kullanmakta olanlara HES kodu mecburiliği getirilmiş durumda.

Ankara'daki toplu taşımalarda HES kodu artık zorunlu


Ankara ili içerisinde covid-19'la mücadelenin dahilinde toplu taşıma arabalarını kullanmakta olanlara HES kodu mecburiliği getirilmiş durumda. Ardımızda bırakmış olduğumuz günler içerisinde Afyonkarahisar ilinin yanı sıra Gaziantep ili ile birlikte Diyarbakır ili ve Siirt ilinde vatandaşların HES kodu bulundurmaya başlamaları mecburi hale getirilmiş idi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ise, yeni tipdeki koronavirüs (Covid-19)'le mücadelenin dahilinde toplu taşıma arabalarını kullanmakta olan vatandaşların, HES kodu bulundurmaya başlamalarının mecburi hale getirilmiş olduğunuz bildirmiş oldu. Belediyeden yapılmış olan açıklama üzerinde EGO otobüsleri'nin yanı sıra Metro ile birlikte Ankaray'a binmiş olan vatandaşların HES kodu bulundurmaya başlamalarının mecburi bir hale getirildiği ifade edildi. Açıklama üzerinde ise Ankara Valiliği tarafından alınmış olan bir karara göre Koronavirüsle mücadelenin dahilinde toplu taşıma arabalarını kullanmakta olan tüm vatandaşların HES kodu bulundurup kullanmalarının mecburi hale getirildiği bilgisine yer verildi. Tam Ankarakart kullanmaya devam eden vatandaşların ise  en geç 16 Ekim tarihine www.ankarakart.com.tr web sayfasından kartlarını kişiselleştirmelerinin gerekli olduğu açıklaması yapıldı.

Diğer taraftan, koronavirüsle alakalı salgınla mücadelenin dahilinde Afyonkarahisar ilinin yanı sıra Diyarbakır iliyle beraber Gaziantep ili ve Siirt ili içerisinde vatandaşların HES kodu bulundurmaya başlamaları mecburi bir hale getirilmiş idi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.