H&M Yüzlerce sayıdaki mağazasını kapatma konusuna karar almış durumda

Dünya üzerindeki en büyük ikinci moda perakendecisi olarak öne çıkan H&M şirketi, üçüncü çeyrek karı esnasında beklemiş olduklarından daha ufak bir düşüş yaşamış oldukları duyurusunda bulundu.

H&M Yüzlerce sayıdaki mağazasını kapatma konusuna karar almış durumda

Dünya üzerindeki en büyük ikinci moda perakendecisi olarak öne çıkan H&M şirketi, üçüncü çeyrek karı esnasında beklemiş olduklarından daha ufak bir düşüş yaşamış oldukları duyurusunda bulundu. Firmadan yapılmış olan açıklama üzerinde koronavirüsle alakalı krizin çevirim içi alışverişlere karşı talebi arttırmış olmasından dolayı önümüzdeki sene yüzlerce sayıdaki  mağazanın kapatılmasının planlanmakta olduğu ifade edildi. H&M şirketi, online alışverişle alakalı rekabete daha fazla uyum sağlamaya başlamış olduğundan dolayı son birkaç seneden beri mağazalarından bazılarını zaten kapatmaktaydı. Perakende firması bu senenin ilk günlerinde net mağaza sayısının 2020 senesine oranla çok daha az olacağını belirtmiş oldu. Firma öte yandan, satışların Eylül ayı içerisinde virüsün de etkisiyle iyileşmeyi sürdüreceğini ifade etti.

Açıklama üzerinde yer alan firma yetkilisi Helena Helmersson açıklamasında; 'Zorluklar daha bitmemiş olsa bile, en kötü dönemin ardında kalmış olduğuna inanmaktayız ve krizden çok daha güçlü çıkacak olduğumuzu düşünmekteyiz'' ifadelerine yer verdi.

H&M, beklenmekte olandan çok daha hızlı toparlandığından dolayı maliyet kesintilerinin de yardımlarıyla karın ortalama iki milyar krona ulaşacak olduklarını ifade etmişti. Mart ila Mayıs çeyreği içerisinde, salgın H&M şirketinin satışlarını yarı yarıya düşürmüş idi ve bu söz konusu vaziyet firmayı on yıllardır ilk defa çok büyük bir zarara itmiş idi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.