Azılı hırsızlar kovalamacadan sonra yakalandı

İstanbul  ilinde yer alan Başakşehir ilçesiyle birlikte Sultangazi  ilçesi ve Bayrampaşa ilçesi ve Esenler ilçesinde geçtiğimiz 1 ay içinde gerçekleşen hırsızlık olaylarından dolayı polis  ekipleri bir soruşturma başlattı.

Azılı hırsızlar kovalamacadan sonra yakalandı


İstanbul  ilinde yer alan Başakşehir ilçesiyle birlikte Sultangazi  ilçesi ve Bayrampaşa ilçesi ve Esenler ilçesinde geçtiğimiz 1 ay içinde gerçekleşen hırsızlık olaylarından dolayı polis  ekipleri bir soruşturma başlattı. Güvenlik kamera görüntüleri içerisinde beyaz renge sahip hafif ticari bir  araç kullanmakta olduğu tespit edilen şüphelilerin eşkali de tespit edildi.

Bölge içerisinde pusu kurmuş olan ekipler geçtiğimiz gün bir mağaza içinde meydana gelen hırsızlık üstüne hemen harekete geçti. Olayın yaşandığı yere intikal eden polis ekipleri araçları ile kaçmaya çalışmakta olan şüphelilerin arkasına düştü. Polis arabasına çarpmış olan şüpheliler otoyol üzerinde hızlı bir şekilde kaçmaya başlamışken nefesleri kesmekte bulunan bir takip başlatmış oldu.

Polis ekiplerinin megafon ile yapmış olduğu ''Dur'' ihtarına da hiç bir şekilde uymayıp kaçmaya çalışmakta bulunan şüpheliler bir kavşağa geldikleri esnasında hafriyat kamyonuna da çarpmış oldular. Kazadan sonra şüphelilerin içerisinde yer aldığı araç devrildi. Peşlerinde yer alan polis ekipleri de şüpheli şahısları hızlı bir şekilde gözaltına aldı. O görüntüler de polis otosunda yer alan araç kamerasının tarafından anbean kayıt altına alındı.

Hırsızlık Büro Amirliğine getirilmiş olan Onur K.(21) ile birlikte Oğuzhan A.(25), Umut K.(31) ve  Tolga G.(25)  meydana gelen olaylarla alakalı olarak sorgulandı. Şüpheli şahısların daha öncesinde onlarca defa yakalanmış azılı hırsızlar oldukları tespit edildi. Şüpheli şahıslar arasından Onur K.'nin arasında hırsızlık ile birlikte uyuşturucu bulunduruyor olmak, polis ekiplerine mukavemet ve oto hırsızlığı benzerindeki suçlardan 41 defa gözaltına alınmış olduğu ortaya çıkmış oldu.

Öteki şüpheliler arasında yer alan Umut K.'nın 18 defa, Oğuzhan A.'nın 6 defa, Tolga G.'nin de tam olarak 26 defa polis ekipleri tarafından yakalanmış olduğu bilgisine ulaşıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü içerisinde sorgusu yapılan şüphelilerin 6 farklı hırsızlık olayı esnasında otomobil lastiği ile birlikte tekstil ürünlerini çalmış oldukları tespit edilmiş durumda. Şüpheli şahıslar işlemlerinin bitirilmesinin hemen sonrasında ise adliyeye sevk edildiler.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.