Bakan Koca'nın afetten buyana kesmediği sakalları dikkat çekti

Yaşanılan büyük afet sonrası deprem bölgesinde bulunarak bölgeyi yakından takip eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremin ilk günlerinden buyana sakal tıraşı olmaması nedeniyle dikkat çekmişti. Konuyla alakalı açıklama yapan Koca, "Anadolu’da cenaze sahibi definden sonra sakalını keser. Benim, doğrusu arama kurtarma faaliyetleri bitmeden kesmek içimden gelmiyor, kesemedim." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın afetten buyana kesmediği sakalları dikkat çekti

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 14. günde gelen Hatay merkezli depremlerle yeniden sarsılan ülkemiz, asrın afeti ile mücadeleye devam ediyor.Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği , yüzbinlerin yaralı olarak kurtarıldığı afet sonrası arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşılırken dört bir taraftan da yaralar sarılmaya çalışılıyor.
Enkaz altında gelmeye devam eden acı haberler nedeniyle sakal tıraşı olmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uzayan sakalları dikkatlerden  kaçmadı. Konuya ilişkin açıklama yapan Koca, "Arama kurtarma çalışmaları son bulana kadar sakal tıraşı olmayacağını, Anadolu'daki bir geleneğe göre cenaze sahibinin defin işleminden önce sakalını kesmediğini, bu nedenle sakalını kesmek istemediğini belirtti. Bu ifadelerle birlikte  bakan Koca ölümler karşısındaki metanetiyle birlikte üzüntüsünü de vurgulamış oldu.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.