ABD Dışişleri Bakanı Blinken "Türkiye ile Yunanistan savaşırsa kimin tarafında olursunuz" sorusuna yanıt!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında depremden etkilenen bölgeye ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla görüşmesi sonrasında Yunan medyası tarafından yöneltilen soruları yanıtladı, Blinken'a sorulan "Bir NATO üyesi ülke başka bir NATO üyesi ülkeye saldırırsa ne olur?" sorusu sonrasında sorulan soruyu yanıtlamazken, tarafların provakatif paylaşımlar yapmamalarını istediklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken "Türkiye ile Yunanistan savaşırsa kimin tarafında olursunuz" sorusuna yanıt!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında ilk defa Türkiye ziyareti gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte deprem bölgelerinde ziyaret gerçekleştirdi. Deprem bölgelerinde gerçekleşdirdiği ziyaretleri tamamlayan Antony Blinken daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye'de gerçekleştirdiği ziyaretleri tamamlaması sonrasında Yunanistan'a giden Antony Blinken gerçekleştirdiği temasları tamamlaması sonrasında Yunan medyasına röportaj verdi. Blinken televizyon kanalında yaptığı ropörtajda Yunan halkının Türkiye'de yaşanan depremler sonrasında bölgeye yardım seferberliği başlatmasının çok önemli bir adım olduğunu belirten Blinken önümüzde ki süreçte hem Türkiye'de hem de Yunanistan'da yapılacak seçimlere dikkat çekerken bu tür süreçlerin işleri karmaşık hale getireceğini aktardı.

Her zaman ABD olarak Türkiye ile Yunanistan'ı birlikte görmek istediklerini vurgulayan Blinken Türkiye'de yaşanan depremlerden bahsederken insanların evlerini terketmek zorunda kaldığını bununla birlikte bölgede yaraların sarılması için çalışmaların başladığını aktardı. 

Sunucunun NATO üyesi ülkelerin aralarında savaş çıkması durumunda ABD'nın nasıl bir yol izleyeceği konusunda ki soru üzerine Blinken sorulan soruya yanıt vermeyeceğini belirterek ABD olarak tek isteklerinin NATO üyesi ülkerin aralarında ki sorunları müzakere yoluyla çözmesi olduğunu belirtti.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.