Boğaz üzerindeki en gözde yalı satışa çıkartıldı

İstanbul Boğazı üzerinde Avrupa Yakası'nın olduğu kısımda Sarıyer ilçesi içerisinde yer alan Rumelihisarı Mahallesi üzerinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hemen alt kısmında bulunan 23 tane odasının yanı sıra 5 tane salon ve 8 tane banyosu bulunan 130 senelik Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı, rekor bir ücret ile birlikte satışa çıkartılmış durumda.

Boğaz üzerindeki en gözde yalı satışa çıkartıldı


İstanbul Boğazı üzerinde Avrupa Yakası'nın olduğu kısımda Sarıyer ilçesi içerisinde yer alan Rumelihisarı Mahallesi üzerinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hemen alt kısmında bulunan 23 tane odasının yanı sıra 5 tane salon ve 8 tane banyosu bulunan 130 senelik Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı, rekor bir ücret ile birlikte satışa çıkartılmış durumda. Sultan II. Abdülhamid nazırları arasından ''Filinta Mustafa'' şeklinde tanınmakta olan Tophane Müşirlerinden Zeki Paşa'ya özel olarak yapımı gerçekleştirilen bu yalının satış ücreti de 550 milyon Türk Lirası tutarında belirlenmiş durumda. Boğaz üzerinde yer alan en gözde yalı, ülkemizin en pahalı, dünya üzerinde de en pahalı 10 tane ev arasında yer almakta.

Yalı, çok yakın bir dönem içerisinde 1981 senesinde 650 Türk Lirası tutarından satışa çıkartıldı. Satılık olduğunu Arap ülkelerine duyuru yapabilmek amacıyla o dönemlerde Arapçanın yanı sıra İngilizce  olarakta broşür bastırılmıştı. Söz konusu bu yalı, 2011 senesi içerisinde 200 milyon Türk Lirası tutarında tekrardan satışa çıkartıldı. Fakat talep edilen değere ulaşamadığından dolayı da satış hiç bir şekilde gerçekleşmedi, mülkün sahibi ise satışı gerçekleştirmekten vazgeçti. 2 sene öncesinde tekrardan yalının satılması konusunda bir karar verildi. 550 milyon türk Lirası tutarındaki bir bedel üstünden satışa çıkartılmış olan yalının satışla alakalı ilanı da, 1 Ekim tarihi içerisinde güncellenmiş oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.