Bu defa yaban hayvanları için havadalardı

Tunceli ili içerisinde, ağır bir şekilde geçmekte olan kış şartlarından dolayı hayvanlar yiyecek bulma konusunda güçlük çekmekte. Valilik tarafından ise kırsal bölgede yaşamını sürdüren yabani hayvanlara özel olarak helikopter ile havadan yem dağıtımı yapıldı.

Bu defa yaban hayvanları için havadalardı


Tunceli ili içerisinde, ağır bir şekilde geçmekte olan kış şartlarından dolayı hayvanlar yiyecek bulma konusunda güçlük çekmekte. Valilik tarafından ise kırsal bölgede yaşamını sürdüren yabani hayvanlara özel olarak helikopter ile havadan yem dağıtımı yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı ile birlikte Doğa Koruma ve de Milli Parklar Şubesi Müdürlüğüne bağlı ekipleri, beraberlerinde yer alan gazetecilerle beraber Skorsky tipindeki 2 tane helikopterle bölgeye gidip yaban hayvanlarına özel olarak doğaya yem bırakmış oldular.

Tunceli Valisi ile birlikte Belediye Başkan Vekili görevinde bulunan Tuncay Sonel, valilik kararı ile birlikte kentin tamamında dağ keçisi ile su samuru,  ur keklik, vaşak, bozayı, kurt ve  de çengel boynuzlu dağ keçisinin avlanmasının yasaklanmış olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Vali Sonel, konuşmasını söyle sürdürdü;

''Bu sene içerisinde ülkemizin her tarafında olduğu gibi Tunceli ilinde de kış şatları fazlasıyla çetin geçiyor. Tunceli ilinin bazı bölgeleri içerisinde 3 ila 4 metreyi aşmış kar yağışı meydana gelmiştir. Aşırı  bir şekildeki kar yağışından dolayı beslenememekte olan yaban hayvanlarının aç kalmamaları amacıyla çok büyük bir çaba gösteriyoruz. Valiliğimizin öncülüğü ile beraber jandarma ekiplerimizle Doğa Koruma ile Milli Parklar Şubemiz tarafından belirli aralıklarla yaban hayvanlarının beslenebilmeleri amacıyla havadan ve karadan belirli bölgelere yem bırakılması sağlanmıştır. Bugün ise 2 tane jandarma helikopterimiz, ilimizde yer alan yaban hayvanı yoğunluğu tespit edilen bölgelerine havadan yem bırakıp beslenmeleri sağlanabilmiştir. Bu  özel çalışmamız ise aralıklarla sürecektir. Tunceli ili yaban yaşamı ve endamik bitki çeşitleriyle Türkiye'de fazlasıyla önemli bir merkez halinde. Tunceli ilinin halkı ve de valiliği olarak bu yaban yaşamını korumak amacıyla her türlü çabayı göstermekteyiz. Özellikle de yöre halkının kutsal saymakta olduğu dağ keçilerini koruyabilmek amacıyla ve kaçak avcılığı engelleyebilmek maksadıyla bir dizi çalışmalarımız bulunuyor, almış olduğumuz bu av yasaklama kararı sayesinde jandarma ekiplerimizle beraber doğa koruma ekiplerimiz denetimlerini arttırmış olacak ve  avcılığın önüne geçmiş olacaklardır.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.