CHP Lideri Kılıçdaroğlu çadır krizi sonrasında "Sahi sen ne diyordun?" ifadelerini kullandı!

AHBAP Derneği'nin, Kızılay'dan çadır satın alması sonrasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Erdoğan, Kızılay ile ilgili depremzedelere hakaret ediyordun. Sahi sen ne diyordun…" ifadelerini kullanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da açıklama geldi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu çadır krizi sonrasında "Sahi sen ne diyordun?" ifadelerini kullandı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketleri sonrasında 44 bini aşkın insan hayatını kaybederken, yıkılan ve ağır hasarlı binalara giremeyen vatandaşlar için çadır kent ve konteynır kentler kurulmaya devam ediyor.

Yapılan açıklamalar sonrasında depremin 3. gününde AHBAP Derneği'nin Kızılay'dan 46 milyon TL değerinde çadır satın aldığı iddiaları sonrasında siyaset alevlendi. 

Siyasilerden yapılan ard arda açıklamalar sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Erdoğan Kızılay ile ilgili depremzedelere hakaret ediyordun. Sahi sen ne diyordun…" ifadelerini kullandı.

Siyasette ard arda yapılan açıklamalar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı paylaşımda "Kızılay nerede?" diyenlere yönelik "Çıkmış birisi 'Kızılay nerede' diyor. Be ahlaksız, namussuz, adi... Kızılay 2,5 milyon insana yemek ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Bu yenilir yutulur bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Siyasette yaşanılan gerilim sonrasında Kızılay tarafından yapılan açıklamada ise "Kızılay Çadır&Tekstil AŞ, gerek günlük yaklaşık 1000 çadır imali gerekse, ithalat ve yurt içi fason imalat ile AFAD'a barınma desteği vermeye devam etmektedir. Ahbap Derneği ve Türk Kızılay işbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır. Aksini iddia eden kötü niyetlidir" ifadeleri kullanıldı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.