Çocuklarının öldüğünü hala söyleyemediler

Düzce ilinin Yığılca ilçesinde yer alan Hoşafoğlu köyü içerisindeki 2 katlı müstakil  bir evde çıkmış olan yangında 3 tane evladı yaşamını yitiren Muhammed Korkmaz'a, çocuklarını kaybetmiş olduğu halen söylenemedi.

Çocuklarının öldüğünü hala söyleyemediler


Düzce ilinin Yığılca ilçesinde yer alan Hoşafoğlu köyü içerisindeki 2 katlı müstakil  bir evde çıkmış olan yangında 3 tane evladı yaşamını yitiren Muhammed Korkmaz'a, çocuklarını kaybetmiş olduğu halen söylenemedi.

Pencereden atlamasından dolayı sağ bacağı kırılmış olan Korkmaz, tedavisi halen sürerken, çocuklarının sağlık durumlarıyla ilgili bir soru sordu. Babaya ise, dumandan etkilenmelerinden dolayı 3  tane çocuğunun tedavi gördüğü konusunda bir bilgi verildi. Muhammed Korkmaz'a, çocuklarının yangın esnasında öldüğünün psikologların eşlik etmesiyle söyleneceği ifade edildi.

Yangın esnasında yaşamını yitiren Medine (12) ile birlikte Emirhan (10) ve de Umut Korkmaz'ın (8) yer aldıkları odada bulunan ders kitaplarıyla beraber defterleri ise yürekleri dağlamış oldu.

Öğrenme güçlüğünden dolayı hafif engelli olduğu açıklanan ve bu yönde bir eğitim almakta bulunan Medine 
 ile Umut'un, matematik ve Türkçe ders kitaplarının nerdeyse her sayfasına  adlarını yazmış oldukları görüldü. Köyde yaşamını sürdüren vatandaşlar ise, çocukların birbirlerine çok bağlı olduklarını  ve devamlı olarak beraber uyuduklarını ifade ederek, olaydan dolayı fazlasıyla üzülmüş olduklarını  belirtti.

Olayın yaşandığı yere gelmiş olan eski Bilim, Sanayi ile Teknoloji Bakanı ve aynı zamanda AK Parti'nin  Düzce Belediye Başkan Adayı görevindeki Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanı görevindeki Dursun Ay ve  Yığılca Belediyesinin Başkanı görevindeki Muzaffer Yiğit'le beraber incelemeler gerçekleştirdi. Özlü, daha sonrasında yangında yaşamını yitirmiş olan çocukların yakınlarına da  başsağlığı dileklerinde bulundu.

Düzce İtfaiye Müdürü görevinde bulunan Mehmet Caner Polat'ta bu yangının elektrik  kontağından çıkmış olduğunu bildirip; ''Ev içerisinde yangın fazlasıyla kısa zamanda büyüyor. Bu çeşit  yapılarda da yangın hızlı bir şekilde yayılır ve dışarıya çıkabilmek bazı durumlarda çok güç olabilir.  Çocuklarımız ise, yangından kurtulmaya çalışmışlar ancak başaramamışlar.'' ifadeleri ile konuştu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.