Apple Music kullanıcıları için kötü bir haber

WWDC 2015 kapsamında Apple Music servisi tanıtıldığı zaman, öne çıkartılmış olan özelliklerin ilk sırasında Connect yer alıyordu.

Apple Music kullanıcıları için kötü bir haber


WWDC 2015 kapsamında Apple Music servisi tanıtıldığı zaman, öne çıkartılmış olan özelliklerin ilk sırasında Connect yer alıyordu. Müzisyenler ile dinleyenlerinin arasında bir iletişim sağlanabilmesini hedeflemekte olan Connect özelliği sayesinde bir sosyal ağ oluşturabilmek isteniyordu.

Apple şirketine 3 milyar dolar tutarındaki Beats satın alımından sonra dahil olmuş bulunan ve Music’in başında yer alan Jimmy Iovine ise bu bahsi geçen özelliği Spotify benzerindeki servisler karşısında adeta rakipsiz gibi nitelendirmiş olsa bile, pek çok sosyal ağ projesi gibi büyük bir başarısızlıkla sonuçlanmış oldu. Yani, Apple Music Connect programının kaderi, seneler önce kapatılmış olan iTunes Ping uygulamasıyla aynı oldu. Apple şirketi tarafından bu servisin kapatılacak olmasına karar verilmiş olduğu ifade edildi.

Connect ile paylaşılmış olan içerikler hale Apple Music üstünde görüntülenebiliyor olsa bile, artık sanatçıların bu servis üstünde paylaşım yapmaları da engellendi. For You yani türkçe Sizin İçin isimli sekme altına alınmış olan Connect’in kapatılması konusundaki en büyük sebeplerin ilk sırasında ise ilginin azalmış olması gelmekte. Çünkü, sanatçılar Instagram ve de Twitter benzerindeki platformlar mevcut durumdayken, bu tarzdaki küçük sosyal ağlar içerisinde hiç bir şekilde paylaşım gerçekleştirmek istemiyor. Mevcut durumdaki içeriklere 2019 senesinin Mayıs ayına kadar ulaşılabiliyor olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.