Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 89'a yükseldi!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketleri sonrasında AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybedenlerin sayısının 45 bin 89'a yükseldiği açıklandı.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 89'a yükseldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında 11 il depremlerden etkilenmiş ve bununla birlikte binlerce bina yerle bir olmuştu.

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatılmış ve deprem nedeniyle enkaz altında kalan binlerce kişi sağ olarak çıkarılmıştı.

Yaşanan deprem felaketinden bu güne kadar 11 bin 20 artçının meydana geldiği açıklanırken, günler geçtikçe deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamada 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 45 bin 89'a yükseldiği açıklandı.

Bölgede kurulan sahra hastanelerinde ve çevre illerde depremden yaralı olarak kurtarılanların tedavilerine devam edilirken, bir yandan da ekipler tarafından bölgeye çadır kent ve konteynır kent kurulumıuna devam ediliyor.

Bölgede bulunan ekip sayısı 234 bin 636 olarak açıklanırken, enkaz kaldırma çalışmalarına destek sağlayan iş makinesi sayısı ise 18 bin 40 olarak paylaşıldı. 

Deprem nedeniyle yıkılan iş yerleri sonrasında Elbistan'da esnaflar için satış yerleri kurulmuş bununla birlikte bölgenin bir an önce molozlardan temizlenerek eski haline getirileceği vurgulandı. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.