Depremden etkilenen yakınlarını görmek isteyen binlerce Suriyeli gümrük kapısına akın etti!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrası Suriye'de de büyük yıkım yaşanırken binlerce insan hayatını kaybetti. Suriye'deki yakınlarını merak eden ve ziyaret etmek isteyen Suriyeliler memleketlerine gitmek için gümrüğe akın etti.

Depremden etkilenen yakınlarını görmek isteyen binlerce Suriyeli gümrük kapısına akın etti!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası 10 ilimizde yıkım yaşanırken Suriye'de de İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus kentlerinde yıkım meydana geldi, çok sayıda enkazın bulunduğu bölgede arama kurtarma çalışmaları 6 Şubat'tan bu yana sürüyor. Suriyede depremler nedeniyle 4  bin 500 kişi hayatını kaybederken, 6 bini aşkın kişi yaralandı. 
 Yaşanılan afet sonrası Türkiye'de yaşayan Suriyeliler depremden etkilenen yakınlarını görmek için Hatay Cilvegözü Gümrük Kapısı'na akın ettiler. Binlerce Suriyeli ve bölgeye giden yardım tırları için sınır kapıları aralandı.  
Yoğun bir trafiğin oluştuğu gümrük kapısındaki Suriyeliler memleketlerinde birkaç ay kalarak depremzede yakınlarına destek olmak istediklerini dile getirdiler.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.