Depremle ilgili olarak güvenilir yerlerin açıklamasını yaptı

İstanbul iliyle birlikte Türkiye'nin en büyük gerçeklerinden bir tanesi olarak öne çıkan depremle alakalı tartışmalar aralıksız olarak sürüyor.

Depremle ilgili olarak güvenilir yerlerin açıklamasını yaptı


İstanbul iliyle birlikte Türkiye'nin en büyük gerçeklerinden bir tanesi olarak öne çıkan depremle alakalı tartışmalar aralıksız olarak sürüyor. Büyük İstanbul depremi ile alakalı olarak uzmanlar çok daha değişik tahminler ile birlikte yorumlarda bulunuyor olsa bile zemin güvenliğiyle alakalı çok önemli tespitler bulunuyor.

CNN TÜRK ekranlarında karşımıza çıkan ve Cem Seymen'in sunmakta olduğu 'A'dan Z'ye' isimli programa konuk olarak katılan Profesör Doktor Şükrü Ersoy İstanbul ilinde yer alan güvenli zemin bölgeleri ile birlikte riskli zemin bölgelerini şu şekilde sıralamış oldu;

''Aksaray bölgesinin üstünden başlayıp Bakırköy ilçesiyle birlikte iç kısımda Fatih ilçesinin yanı sıra Bağcılar ilçesi ile birlikte Esenler ilçesi, Avcılar ilçesi, Güngören ilçesi,  Çatalca ilçesi, Büyükçekmece ilçesi ve Silivri ilçesine kadar olan bölgeler zemini çok daha az dayanıklı durumda bulunan bölgeler. Diğer taraftan ise Haliç bölgesinden başlayıp, Başakşehir ilçesinden kuzeye doğru devam eden bölgeler; Kemerburgaz'ın yanı sıra Şile ilçesiyle birlikte Sarıyer ilçesi ve Yeniköy ilçesi fazlasıyla sağlam gözükmekte.

Anadolu yakasının da tamamı güvenli bir şekilde gözükmekte. Elbette ki bunlar  aslında genel bir durumdaki söylemler. Bu alanlar ile alakalı hiç bir kimse güvende bulunduğu yanılsamasına hiç bir şekilde kapılmasın. Parsel bazı ile birlikte ada bazı üzerinde de bir takım değişiklikler olması mümkündür. Benim yapmış olduğu bu değerlendirmeler ise tamamen genel değerlendirmelerdir.'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.