Ispanak zehirlenmeleri konusunda açıklama yapıldı

İlk önce Esenyurt ilçesi içerisinde ortaya çıkmış olan ve sonrasında ise İstanbul ilinin pek çok farklı noktası üzerinde görülen zehirlenme olaylarının sayısı İl Sağlık Müdürlüğü'nün öğlene yakın bir zamanda gerçekleştirdiği açıklamanın içinde 44 olarak belirtilmişti.

Ispanak zehirlenmeleri konusunda açıklama yapıldı


İlk önce Esenyurt ilçesi içerisinde ortaya çıkmış olan ve sonrasında ise İstanbul ilinin pek çok farklı noktası üzerinde görülen zehirlenme olaylarının sayısı İl Sağlık Müdürlüğü'nün öğlene yakın bir zamanda gerçekleştirdiği açıklamanın içinde 44 olarak belirtilmişti. Fakat söz konusu bu zehirlenme şikayetiyle ilgili hastanelere başvuruda bulunanların sayısında da artışlar sürüyor.

Ispanaktan zehirlenmelerin olduğu iddialarının hemen sonrasında ise İstanbul İl Tarım ile Orman Müdürlüğü yazılı bir şekilde açıklama gerçekleştirdi. Açıklama ise açık bir şekilde şöyle;

''İl Müdürlüğümüze, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 02.11.2019 tarihi içerisinde yapılmış olan ihbar içeriğinde ıspanak tüketiminden sonra zehirlenmelerin meydana geldiği ifade edilmiştir. Zehirlenmeyle alakalı şüphe ile birlikte sağlık kuruluşlarına başvuruda bulunanların ürün satın almış oldukları ilimizde, faaliyet göstermeye devam eden satış noktaları üzerinden analiz yapılmak amacıyla taze ıspanak, evlerden de pişmiş bir durumdaki ıspanak yemeği numuneleri alınmış durumdadır.

Alınmış olan söz konusu bu numunelerin ileri tetkik sonuçları içerisinde ıspanağın içinde tespit edilmiş yabancı otlardan kaynaklı yoğun bir seviyede atropin ile birlikte scopalamin maddeleri tespit edilmiş durumdadır. Zehirlenmeye ise ıspanakların içerisine karışmış olan patlıcangiller familyasından, atropin ile birlikte scopalamin içeriğine sahip yabancı otların sebep olduğu gerçekleştirilen analizlerle beraber ortaya çıkmıştır.''' ifadeleri yer aldı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.