Dolandırıcı çete operasyonla yakalandı

Adana ili içerisinde, 0 kilometre araçların orijinal bir durumda bulunan parçalarını söktükten hemen sonrasında yerine hasarlı parça takarak, bir de kaza yapıp sigorta firmalarını dolandırdıkları açıklanan 44 şahıs operasyonla yakalandı.

Dolandırıcı çete operasyonla yakalandı


Adana ili içerisinde, 0 kilometre araçların orijinal bir durumda bulunan parçalarını söktükten hemen sonrasında yerine hasarlı parça takarak, bir de kaza yapıp sigorta firmalarını dolandırdıkları açıklanan 44 şahıs operasyonla yakalandı. Şüpheli şahısların, bu yöntemi kullanarak tam tamına 4 milyon 300 Türk Lirası tutarında haksız bir kazanç elde etmiş oldukları tespit edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan Yankesicilik ile Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı polis ekipleri, sigorta firmalarını dolandırdığı bilgisine ulaşılan şahıslara yakalamak amacıyla teknik takibin yanı sıra fiziki takipte başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatla harekete geçmiş olan polis ekipleri, Adana ilinin yanı sıra Kahramanmaraş ili ile birlikte Malatya ili, Kırıkkale ili, Osmaniye ili ve Mersin ilinde tam tamına 53 tane adrese şafak zamanında baskın gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında, 44 şahıs gözaltına alınmış oldu.

Şüpheli şahısların, akrabalarıyla birlikte arkadaşlarına taksit ile sıfır kilometrelik otomobil aldırmış olduğu; bu satın alınan arabaların tamponlarıyla birlikte çamurluk, kaput, farları ve hava yastığı benzerindeki orijinal parçalarını söktükten hemen sonra, yerlerine çıkma ve hasarlı bir durumdaki parça taktırmış olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu söz konusu otomobiller ile kırmızı ışıkta durmakta olan kamyon ile birlikte TIR,  otobüs ve iş makinalarına arka  taraftan çarpmış olan şüpheli şahısların, bu yöntemi kullanarak sigorta firmalarını dolandırmakta oldukları ortaya çıkmış durumda. Sökülmüş olan orijinal durumdaki parçaların satışını gerçekleştiren şüpheli şahısların, 144 defa organize etmiş olduğu bu kazalar aracılığıyla 4 milyon 300.000 Türk Lirası tutarında bir haksız kazanç elde etmiş oldukları bilgisine ulaşıldı. Emniyet götürülmüş olan şüpheli şahısların sorgulanmakta oldukları ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.