Dondurmayı sahte parayla almaya çalıştı

Sultangazi ilçesi içerisinde sahte para kullanarak dükkanlardan alışveriş gerçekleştiren bir şahıs dondurma almaya çalışırken, yakayı ele verdi.

Dondurmayı sahte parayla almaya çalıştı


Sultangazi ilçesi içerisinde sahte para kullanarak dükkanlardan alışveriş gerçekleştiren bir şahıs dondurma almaya çalışırken, yakayı ele verdi. Esnaf vatandaşın paranın sahte durumda bulunduğunun farkına varmasının ardından şüpheli şahsın kaçmaya çalışmış olması da kameralara saniye saniye yansıdı.


Söz konusu bu olay, Cebeci Mahallesi'nde yer alan Atatürk Bulvarı içerisinde gerçekleşti. Çiğköfteci dükkanının önünde yer alan dondurma tezgahına gelmiş olan bir şahıs elinde yer alan sahte 50 Türk Lirası tutarındaki para ile dondurma almayı istedi. İşyerinde görevli olan Mahmut Demirtaş, paranın sahte durumda bulunduğunun farkına vardı. Demirtaş sonrasında ise, hemen komşularından yardım talep etti. İzinli durumda bulunduğu bilgisine ulaşılan bir tane uzman çavuş ile birlikte komşu esnaflar şüpheli şahsı yakalayıp, polis ekiplerine ihbarda bulundu. Bir anlık boşluğun oluşmasından yararlanan şüpheli şahıs olayın yaşanmış olduğu yerden kaçtı. Bu kaçış anı da çevrede yer alan güvenlik kameralarına anbean yansımış oldu.

Paranın sahte durumda bulunduğunun farkına varan işyeri çalışanlarından Demirtaş açıklamasında; ''Yabancı uyruğa sahip birisine çok benzemekteydi. Dondurma almak amacıyla geldi. 50 Türk Lirası tutarında bir para uzattı. Bende parayı hemen kontrol ettim. Para zaten kendisini direkt bir şekilde belli etmekteydi. Sahte bir para olduğu çok belirgindi. Paranın sahte bir durumda olduğunu ifade ettim. Bana cevap olarak ''nasıl sahte bir para. Nalburdan alışverişimden sonra aldım.'' ifadelerine yer verdi. Sonra yanda yer alan esnaflara da bu parayı gösterdim. O kargaşa esnasında hemen kaçmaya başladı. Arkadaşlar hemen sonrasında kovaladı ancak hiç bir şekilde yetişemedi.'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.