Evine giren hırsızın idrarını yapması sonrasında bıçaklayarak öldürmüştü, savcılık ev sahibinin tahliyesini istedi!

Kocaeli'nde yaşanan olayda hırsızlık için girdiği evde idrarını yapıp daha sonra durumu farkeden ev sahibiyle kavga esnasında hırsızın ev sahibi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sonrasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcılık tarafından yapılan açıklamada ev sahibinin kendisini savunmak için cinayeti işlediği ve hırsızın kapıyı kırıp yüzüne kar maskesi takarak hırsızlık için eve girdiği gerekçe gösterilerek ev sahibinin tahliyesi istendi.

Evine giren hırsızın idrarını yapması sonrasında bıçaklayarak öldürmüştü, savcılık ev sahibinin tahliyesini istedi!

Kocaeli Yeni Mahallesi'nde 14 Ocak 2022 tarihinde yaşanan olayda ev sahibi Osman K. kahvaltı yaptığı esnada yatak odasından sesler gelmesi üzerine durumdan şüphelenmiş, yatak odasına gittiğinde ise evine hırsızlık için giren Murat Yararla karşılaşmıştı. 

Osman K. evinde hırsızı farketmesi sonrasında Yarar ile arasında arbede yaşanmış, yaşanan arbede esnasında Osman K. elinde bulunan bıçakla evine hırsızlık için giren Murat Yarar'ı bıçakladı. 

Bıçaklanması sonrasında yaralı bir şekilde evden kaçan Yarar bir süre sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılmış ancak hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. 

Evine giren hırsızı bıçaklayarak ölümüne neden olan Osman K. olay sonrasında polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Murat Yarar davasında görülen mahkemede Cumhuriyet Savcısı tarafından mahkemeye sunulan mütalaada hırsızlık için Osman K.'nin evine giren Murat Yarar'ın elinde eldiven olması, yüzünde kar maskesi bulunması ve Osman K.'nin evinin dış kapı kilidini kırarak konut dokunulmazlığını ihlal ettiği vurgulandı. 

Cumhuriyet Savcısı tarafından "Korkup telaşa kapılması sebebiyle meşru savunma sınırını aşmasının mazur görülmesi gerektiği kanaatine varılmıştır" şeklinde yapılan mütalaa sonrasında mahkemeden Osman K.'nin tahliyesi talep edilirken, mahkeme tarafından sanığın tutukluluk halinin devamına ve mahkemenin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.