Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile görüşecek mi? Merak edilen soruya yanıt geldi!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile görüşecek mi sorusuna yanıt verdi, Kılıçdaroğlu "HDP ile elbette görüşeceğim, ziyarette ne sakınca olabilir? Tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. Meclis'te HDP'li Başkan Vekili'nin yönetimi altında çalışıyoruz, komisyonlarda HDP'li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP'yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz" ifadelerine yer verdi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile görüşecek mi? Merak edilen soruya yanıt geldi!

Geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısı sonrasında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklama sonrasında HDP milletvekilleri katıldıkları canlı yayınlarda üstü kapalı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı verirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesinde partisinin açısından bir sorun olmadığını ancak HDP ile ilgili masaya bir şey gelemeyeceğinin altını çizdi.

HDP ile İYİ Parti tarafından yapılan açıklamalar sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu "Elbette HDP'yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye'nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP'yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis'te HDP'li Başkan Vekili'nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP'li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP'yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "CHP Genel Başkanı, siyasi partilerin hiçbirini ötekileştirmeden ayrıştırmadan, seçmenine saygısı gereği ayırt etmeksizin ziyaret ediyor, edecektir. HDP'yi ziyaret edecek. Tarihi belli değil ama çok uzun bir zaman olmadan Genel Başkanımız, diğer partiler gibi HDP'yi de ziyaret edecek" dedi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.