Gelen yardım tırlarını durdurarak yağmalayan şahıslar jandarma ekipleri tarafından yakalandı!

Yaşanılan deprem felaketi sonrasında tüm Türkiye'den yardım tırları deprem bölgelerine gönderilmek üzere yola çıkarken, depremden en büyük hasarı alan illerden bir tanesi Hatay'da çekilen görüntü adeta insanlık ölmüş dedirtti.

Gelen yardım tırlarını durdurarak yağmalayan şahıslar jandarma ekipleri tarafından yakalandı!

Kahramanmaraş merkezili meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında 19 bini aşkın kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 77 bin kişi ise meydana gelen deprem felaketinden yaralı olarak kurtarıldı.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken, insanlık ölmüş dedirten olaylar deprem bölgelerinde yaşanmaya devam ediyor. 

Hatay'da çekilen görüntülerin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılması vatandaşları isyan ettirdi. Türkiye'nin dört bir yanından toplanan yardımlar karayoluyla birlikte deprem bölgelerine ulaştırılırken, meydana çıkan yağmacılar tırlarda bulunan yardım malzemelerinden payları olduğunu düşündüğü ürünleri almak istedi.

Yağmacılarla sözlü tartışma içerisine giren şoför burada gıda ürünleri yok ben kendi masraflarımı kendim karşılayarak buraya geliyorum benim size verecek hiç bir şeyim yok diyerek yağmacıları ikna edip yoluna devam etti.

Bir süre uzaklaşan tır şoförü daha sonra jandarma ekiplerine haber vererek bölgeye yardım istedi, kısa süre içerisinde bölgeye ulaşan jandarma ekipleri tarafından yol keserek yağmacılık yapan şahıslar suçüstü yakalanarak tutuklandı.

Bölgede görevlendirilen komandoların gelen yardım tırlarını koruyarak yağmacılara fırsat vermeyeceği belirtildi.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.