Harekatın 6. günüyle ilgili bilgiler aktarıldı

Türkiye tarafından Suriye içerisinde tamamen güvenli  bir bölgeyi meydana getirmek amacıyla başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı'nın 6. günü içinde kaç tane teröristtin tamamen etkisiz bir duruma getirilmiş olduğu konusunda açıklama yapıldı.

Harekatın 6. günüyle ilgili bilgiler aktarıldı


Türkiye tarafından Suriye içerisinde tamamen güvenli  bir bölgeyi meydana getirmek amacıyla başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı'nın 6. günü içinde kaç tane teröristtin tamamen etkisiz bir duruma getirilmiş olduğu konusunda açıklama yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı söz konusu bu durumla alakalı olarak; ''550  tane terörist  tamamen etkisiz bir duruma getirildi.'' ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan resmi Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamalar içerisinde; ''Fırat Nehri'nin doğu bölgesinde planlanmış olduğu gibi başarılı bir biçimde süren Barış Pınarı Harekâtı esnasında etkisiz bir duruma getirilmiş toplamdaki PKK ile PYD-YPG'li teröristlerin sayıları 550 tane olmuş bir durumda.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Neler olmuş idi?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) F16 savaş jetleri, Türkiye'nin güney sınırı üzerinde meydana getirilmeye çalışılmış olan terör koridorunu hızlı bir şekilde yok edebilmek, bölgeye tamamen barışla birlikte huzuru getirebilmek maksadıyla başlatılmış olan Barış Pınarı Harekatı'nın dahilinde Fırat Nehri'nin doğu bölgesinde bulunan ve yaklaşık olarak 30 kilometrelik derinliğe sahip terör örgütlerinden YPG ile PKK hedeflerini Çarşamba gününde (9 Ekim) saatler 16:00 civarında imha edilmişti.

Ayn İsa ilçesinin etrafında yer alan Rami Hava Üssü'nün yanı sıra cephanelikleri ile birlikte  Aluk köyü ile beraber,  Esadiye köyü, Mustel köyü, Huşan köyü ve Fender köyünde yer alan terör örgütüne ait hedefleri, savaş uçakları tarafından bombalanmış idi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.