İmdat sinyalini Bolu'dan verdi, Konya'da bulundu

Bolu içerisinde ormanlık bir  alanda imdat sinyali vermiş olan otomobilin, 24 saat süren arama çalışmasının sonrasında Konya ilinde bir tane  tamirhanede olduğu tespit edildi.

İmdat sinyalini Bolu'dan verdi, Konya'da bulundu


Bolu içerisinde ormanlık bir  alanda imdat sinyali vermiş olan otomobilin, 24 saat süren arama çalışmasının sonrasında Konya ilinde bir tane  tamirhanede olduğu tespit edildi.

Edinilmiş olan bilgiye bakılırsa dün saatler 16:30 civarında Almanya içerisinde BMW firmasının çalışmakta olduğu S.O.S. firmasından, Bolu'daki İl Jandarma Komutanlığına bir tane otomobilin imdat sinyali vermiş olduğu ihbarı gerçekleştirildi. İhbarı değerlendirmiş olan jandarma ekipleri S.O.S. firmasının otomobilin imdat sinyali vermiş olduğu koordinatları alıp At Yaylası Bolu Dağı mevkii üzerinde yer alan ormanlık alan içerisinde bir çalışma başlattı. Dün akşam saatleri içerisinde başlamış olan çalışma havanın kararması ile beraber bugünde sürdü. AFAD ile birlikte Bolu Offroad Kulübünün üyelerinin de katılmış olduğu arama çalışması kapsamında, ekipler yaklaşık  olarak 5 kilometrelik  bir alanı havadan dronela  de taradılar. 

Firma tarafından koordinatların verilmiş olduğu bölgeyi defalarca kez taramış olan jandarma ekipleri, S.O.S. firmasının yetkililerini arayıp otomobilin plakasıyla birlikte şase numarasını talep etti. Bilgilerin firma tarafından saatlerce paylaşılmaması üstüne ise jandarma ekipleri ve firmanın arasında onlarca sayıda telefon trafiği yaşanmış oldu. Jandarma ekiplerinin ısrarlı bir şekilde aramaları üstüne 24 saat sonrasında S.O.S. firmasının aracın şase numarası bilgisine ulaşıldı. Şase numarası üstünde çalışma gerçekleştiren jandarma ekipleri, otomobilin sahibine kısa bir süre içerisinde ulaşmayı başarmış oldu. 

Sinyal vermiş olduğu ileri sürülen otomobilin sürücüsüne ulaşmış olan jandarma ekipleri ise, aracın Konya ilinde bir tamirhanede yer aldığını öğrendi. Otomobilin uzun bir zamandan beri tamirhanede bulunduğu ve dün akşam saatleri üzerinde tamir esnasında ustanın yanlışlıkla imdat düğmesine basmış olduğu öğrenildi. Aracın bulunması üstüne ise ekipler çalışmalarını sona erdirdi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.