Akıllı saatlerin satılması artmakta

Pazarlama firmalarından biri olan eMarketer, Amerika’ya ait  olan akıllı saat satışlarıyla alakalı yeni tahminler yaptı. firmaya bakılırsa 2019 senesinde, Amerika içerisinde akıllı saat piyasası çok daha genişlemiş olacak.

Akıllı saatlerin satılması artmakta


Pazarlama firmalarından biri olan eMarketer, Amerika’ya ait  olan akıllı saat satışlarıyla alakalı yeni tahminler yaptı. firmaya bakılırsa 2019 senesinde, Amerika içerisinde akıllı saat piyasası çok daha genişlemiş olacak. Firma, her 10 tane yetişkin Amerikan vatandaşından bir tanesinin bileğinde, akıllı saat görmeyi beklemekte olduklarını belirtti. Yani her 10 tane yetişkin insandan bir tanesi, akıllı saate sahip olacak.

Firmanın tahmin raporları içerisinde, bazı şaşırtıcı taraflar da bulunmakta. Bahsi geçen akıllı saat sahiplerinin büyük bir bölümü, beklemekte olduğunuz yaş kitlesinden çok daha büyük olacak. 55 ile 72 yaş arasında olan kitlenin, akıllı saat hususunda biraz daha hevesli davranacak olduğu düşünülüyor. Bunun en önemli sebeplerinin arasında da, şüphesiz  bir şekilde sağlık izleme fonksiyonları yer almakta. Firmaya bakılırsa yalnızca 18 yaş üstünde, 28,7 milyon yane Amerika’lı bilekleri üzerinde akıllı saat taşımış olacak. Bu da nüfusun %10 ila 11‘lik bölümüne denk gelmekte.

EMarketer’e bakılırsa  ''devamlı olarak yapılmakta olan, tasarımsal ile işlevselsel değişiklikler’' akıllı saatleri kullanıcıların benimsenmesi konusunda, en önemli faktörlerden biri oldu. Sağlık izlemesi ve egzersiz konusundaki kontrolleri de, çok geniş bir kitleye hitap ediyor. EKG özelliği bulunan akıllı saatlerin ise, gelecek sene çok daha yaygın bir duruma gelmesi beklenmekte. Bu yeni özellikler, bazı sağlık problemlerinin çok daha hızlı bir biçimde tanımlanmasına da yardımcı olabilir.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.