İntihar etmesine sebep olan amcasının oğlunun tekrar yargılanacağı açıklandı

Antalya ilinde yer alan Alanya ilçesi içerisinde yaşamını sürdüren Ayşenur G., çocuk yaşlar itibariyle amcasının oğlu olduğu öğrenilen Selahattin S.'nin cinsel saldırılarına maruz kalmıştı.

İntihar etmesine sebep olan amcasının oğlunun tekrar yargılanacağı açıklandı


Antalya ilinde yer alan Alanya ilçesi içerisinde yaşamını sürdüren Ayşenur G., çocuk yaşlar itibariyle amcasının oğlu olduğu öğrenilen Selahattin S.'nin cinsel saldırılarına maruz kalmıştı. İlk defa 6 yaşındayken cinsel bir şekilde saldırıya uğradığı öğrenilen Ayşenur G., yaşamış olduklarından kurtulabilmek amacıyla 18 yaşına girmiş olduğu 2015 senesinde Mustafa G.'yle dünya evine girdi. Fakat kuzeni tarafından gerçekleştirilen cinsel saldırılar, Ayşenur ile nişanlı bir durumda bulunduğu ve evlenmiş olduğu dönem içinde de sürdü. Selahattin S. sürekli olarak ''Elimde videolarla birlikte fotoğraflar mevcut'' ifadelerine yer vererek tehdit etmiş olduğu Ayşenur G., 5 Nisan 2017 tarihinde başından geçmiş olanları eşiyle beraber babasının yanı sıra  erkek kardeşi ile birlikte dayısına da anlattı, 3 gün geçtikten sonrasında ise eşine  bir mektup bırakarak, canına kıydı.

Ailesi ise, Selahattin S. ile ilgili olarak kızlarına karşı tacizin yanı sıra cinsel saldırılarda bulunmuş olduğu ve intiharına sebep olduğu iddia edilerek şikayetçi oldu. Tutuklanarak ceza evine gönderilen Selahattin S. ise, Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi içerisinde görüşmüş olan dava esnasında, ''nitelikli  bir şekilde cinsel istismar'' şeklindeki suçla 14 senelik bir hapis cezasına çarptırılmış oldu.

İtirazda bulunulmasının sonrasında ise dosya Yargıtay'a gitmiş oldu. Yargıtay'ın 14. Ceza Dairesi içerisinde 24 Haziran 2019 tarihinde,  söz konusu bu olayın tek tanıklarından olan mağdurenin intihar ederek canına koyması sonucunda dinlenememiş olduğu ve 1. derecedeki tanığın ortadan kalkmış olduğu, Selahattin S.'nin ise söz konusu bu suçu işlemiş olduğuna yönelik cezalandırılması için yeter, her türden bir şüpheden uzak, net ve inandıracak delil bulunmadığı gerekçe gösterilerek oy çokluğu ile birlikte dosyanın yerel mahkemede tekrardan görülmesi için bir karar vermiş oldu. Selahattin S. söz konusu bu kararla beraber tahliye edilmiş bir durumdayken, söz konusu dosya davanın tekrardan görülmesi amacıyla Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden yollandı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.