İstanbul depreminin 7'nin üzerinde olacağını ifade etti

Gazi Üniversitesi içerisinde görev yapan Profesör Doktor Süleyman Pampal, beklenmekte olan İstanbul depremiyle alakalı özel açıklamalar gerçekleştirdi.

İstanbul depreminin 7'nin üzerinde olacağını ifade etti


Gazi Üniversitesi içerisinde görev yapan Profesör Doktor Süleyman Pampal, beklenmekte olan İstanbul depremiyle alakalı özel açıklamalar gerçekleştirdi. Ülkenin tamamıyla alakalı olarakta konuşma gerçekleştiren Profesör Doktor Pampal; bütün sene boyunca enerji biriktirmekte olan bir fay olduğundan dolayı 7'nin üstünde bir depremin gerçekleşmesinin sürpriz olmayacağını sözlerine ekledi

Gazi Üniversitesinin Mühendislik Fakültesi içerisinde Öğretim Üyesi  görevinde bulunan Profesör Doktor Süleyman Pampal, İstanbul depremiyle alakalı olarak yapılmış istatistiki bir takım çalışmaların yer aldığını, 1999 depreminden daha sonraki 30 senelik zaman dilimi içinde büyük depremin meydana gelme olasılığının %60 ila %65 şeklinde belirlenmiş olduğunu da ifade edip gelecek 10 senelik zaman diliminin içinde olmasının mümkün olduğunu ifade ederken on seneye kadar kalmayabileceğini ve ayrıca on seneyi geçebileceğini de ifade etti. Söz konusu bu depremin ise 7 şiddetinden daha büyük olabileceğini açıkça ifade etti..

Profesör Doktor Süleyman Pampal yapmış olduğu açıklaması üzerinde, Türkiye'nin coğrafi  bir durumdaki yapısı gereğince yüzyıllardır depremler yaşamakta olduğunu da açık bir şekilde ifade etti. Kuzey Anadolu Fay hattının mevcut durumdaki güney kolunun farklı bölgeleri üzerinde 1953 senesi ile birlikte 1964 senesi ve 1999 senesinde deprem meydana geldiğini anımsatmış olan doktor, fay hattının Marmara Bölgesinin içine doğru kırılmış olduğunu da ifade etti.. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.