İstanbul ilinde 5.8'lik korkutan deprem

İstanbul ili içerisinde herkesi korkutan çok şiddetli bir deprem gerçekleşti!

İstanbul ilinde 5.8'lik korkutan deprem


İstanbul ili içerisinde herkesi korkutan çok şiddetli bir deprem gerçekleşti! Son dakika haberlerine bakılır ise; deprem İstanbul ilinde yer alan  Beşiktaş, Büyükçekmece, Bakırköy, Arnavutköy, Beyoğlu, Üsküdar, Beylikdüzü, Avcılar ve Kartal gibi her ilçe içerisinde hissedildi.

Depremle alakalı büyüklüğü ilk olarak Kandilli Rasathanesi 6.0 şeklinde, AFAD 5.8 şeklinde ve Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi  ise 5.9 olarak duyurmuş oldu.

İstanbul ilinin nerdeyse her ilçesi içerisinde hissedilmiş olan depremin hemen sonrasında telefon şebekeleri de kilitlenmiş oldu. Vatandaşlar hızlı bir şekilde dışarıya çıktı; bir müddet geçtikten sonra ise çok fazla sayıda artçı deprem meydana geldi.
 Meydana gelen bu depremden sonra can kaybının bulunmadığına yönelik açıklamalar gerçekleştiren Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, 28 tane daha artçı depremin yaşanmış olduğunu belirtti. Erdoğan öte yandan 8 tane de yaralının bulunduğunu ifade etti.

İstanbul Valiliğinin tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde; ''Gerçekleşen bu depremden sonra saatler 14:20'yi gösterirken ilimizde yer alan AKOM ile birlikte AFAD, 155, 112 ve 156 ihbar numaralarına herhangi bir şekilde hasar ihbarı gerçekleştirilmemiştir.'' ifadelerine yer verildi.

İstanbul ilinde meydana gelen 5.8 büyüklüğüne sahip depremin sonrasında ise Avcılar ilçesinden fazlasıyla çarpıcı bir görüntü gelmiş oldu. Avcılar Metrobüs durağının hemen yakınında yer alan caminin minaresinin yıkıldığı görüldü. Olayın gerçekleştiği yere çok fazla sayıda ambulans sevk edilmiş durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.