IMF'nin başkanı değişti

IMF'nin Başkanı görevinde bulunan Lagarde, ECB Başkan adaylığından dolayı IMF'de yer alan görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

IMF'nin başkanı değişti


IMF'nin Başkanı görevinde bulunan Lagarde, ECB Başkan adaylığından dolayı IMF'de yer alan görevinden ayrıldığını açıklamıştı. IMF'de yer alan İcra Kurulu, Kristalina Georgieva'nın 1 Ekim tarihi itibariyle IMF başkanı olması konusunda bir karar vermiş durumda. Georgieva'nın görev yapma zamanı ise 5 sene olacak.

Geleneksel bir şekilde IMF başkanlığı içinde Avrupalı, Dünya Bankası'nın başkanlığı için de Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı seçilmekte.

Avrupa Birliği'nin üyesi olan ülke liderleri, Avrupa Merkez Bankası (ECB)'nın Başkanlığıyla alakalı görevi bitecek Mario Draghi'nin yerine gelecek isimle alakalı olarak gerçekleştirilen müzakereler sonrasında, IMF Başkanı görevinde Christine Lagarde adının üstüne bir uzlaşı sağlamış idi. Lagarde ise, ECB içerisindeki Başkan adaylığından dolayı IMF'de yer alan görevinden ayrılmış idi.


Kristaline Georgieva Kim?

Kristaline Georgieva, Dünya Bankası'nın İcra Kurulu Başkanlığı görevi esnasında göstermiş olduğu üstün başarılarından dolayı adından sıkça söz ettirmişti. Avrupa Birliği'nin tarafından aday gösterilmiş olan Bulgar asıllı yönetici Avrupa Birliği tarafından oy birliğiyle IMF başkanlık koltuğuna aday olarak gösterilmiş oldu.

Avrupa Komisyon Başkanı görevinde bulunan  Jean-Cladue Juncker sosyal medya hesabı üzerinden IMF başkanlık adaylığına seçilmiş olan Georgieva'yı tebrik mesajı paylaşmış durumda. Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamayla Bulgar asıllı yöneticinin IMF başkanlığı esnasında karşılaşabilecek olduğu bütün zorlukları atlatabilecek bir zekaya ve de kabiliyete sahip durumda bulunduğuna da vurgu yapmıştır. Dünya'nın ekonomisini yakınen ilgilendirmekte olan bu gelişme basın üzerinde de çok geniş  bir yer bulmuş oldu. IMF başkanlığı için seçilmiş olan Bulgar adın tam olarak nasıl bir politika izleyecek olduğu da merak edilmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.