İstanbul'u 7.6 büyüklüğünde deprem bekliyor

Profesör Doktor Naci Görür, Silivri  ilinin açıklarıyla Yeşilköy açıklarına kadar uzanmakta olan 65 kilometre uzunluğundaki fayla Adalar'ın güney kısmından geçmekte olan fay hatları aynı esnada kırılacak olursa, İstanbul ili içerisinde 7.6 büyüklüğüne sahip bir deprem meydana geleceğini ifade etti.

İstanbul'u 7.6 büyüklüğünde deprem bekliyor


Profesör Doktor Naci Görür, Silivri  ilinin açıklarıyla Yeşilköy açıklarına kadar uzanmakta olan 65 kilometre uzunluğundaki fayla Adalar'ın güney kısmından geçmekte olan fay hatları aynı esnada kırılacak olursa, İstanbul ili içerisinde 7.6 büyüklüğüne sahip bir deprem meydana geleceğini ifade etti. Durumun fazlasıyla endişe verici bir durumda bulunduğunu ifade etmiş olan Profesör Doktor Görür, bunun mevcut durumdaki örneğinin 1766 senesinde yaşanmış olduğunu ifadelere yer verdi.

Jeolog Profesör Doktor Naci Görür, depremlerle alakalı olarak çok özel değerlendirmelerde bulunmuş durumda. Profesör Doktor Naci Görür, İstanbul ilinin yanı sıra İzmir ili ile birlikte Malatya iliyle alakalı uyarılarda bulunmuş oldu.

Malatya ili içerisinde meydana gelmiş olan 4.7 büyüklüğüne sahip söz konusu depremin hemen sonrasında Profesör Doktor Naci Görür, Çelikhan - Erkenek bölgesinin yanı sıra Maraş - Türkoğlu bölgesi içerisine dikkat çekip bu bölge üzerinde geçmiş tarihte yaşanmış olan depremleri de anımsattı. Muhtemel bir İstanbul depremiyle alakalı bir şekilde son araştırmalar hakkında çok özel bilgiler aktaran Profesör Doktor Görür, Marmara Bölgesi içerisinde Marmara Bölgesinde 2 tane değişik fay kolunun kilitlenmiş olduğu bu söz konusu fayların üstünde herhangi bir deprem olmadığını açıkladı. İki tane fayın beraber kırılması halinde ise 7.6 büyüklüğüne sahip bir depremin meydana gelebilecek olduğunu açıkladı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.