İzmir'de otobüsler için zam kararı

İzmir'e yer alan Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı  görevinde bulunan Taner Uğuz, İzmir ili içerisinde minibüslerle ilgili ücrete son olarak bir sene önce zam yapılmış olduğunu ifade ederek şartlardan dolayı fiyat artışına gitmiş oldukları konusunda bir açıklamada bulundu.

İzmir'de otobüsler için zam kararı


İzmir'e yer alan Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı  görevinde bulunan Taner Uğuz, İzmir ili içerisinde minibüslerle ilgili ücrete son olarak bir sene önce zam yapılmış olduğunu ifade ederek şartlardan dolayı fiyat artışına gitmiş oldukları konusunda bir açıklamada bulundu. Fiyatlarla alakalı artışların geçmiş dönemde iki seneye kadar uzamış olduğunu da belirten Uğuz yeni düzenleme sayesinde minibüslere indi bindi fiyat ücretinin 3 Türk Lirası tutarından 3,50 Türk Lirası tutarına çıkmış olduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçmiş olduğumuz ay  içerisinde otobüs ulaşımına zam yapmış olduğunu ifade eden Uğuz, otobüsler üzerinde indi bindi fiyatının 3.50 Türk Lirası tutarına kadar çıkmış olduğunu ifade ederek; ''Akaryakıt ücretlerinin yanı sıra parça giderleri ile birlikte tamir masrafları da devamlı olarak bir artış gösteriyor. Bu artışların olması da zam yapılmasını mecburi kıldı'' ifadelerine yer verdi.

Güzergahlar üzerinde yer alan fiyatların kademe kademe değişmiş olduğunu da açık bir şekilde ifade eden Uğuz sözlerini şöyle sürdürdü; ''İzmir ili içerisinde 60 tane hattın üstünden 1.117  tane minibüs aracılığıyla gün içerisinde 400.000 kişiyi taşımaktayız. Fiyatlar ise  güzergahlara  göre değişiklik gösteriyor. 4.25 Türk Lirası tutarında bulunan güzergah 4.75 Türk Lirası tutarında oldu. Buca ilçesinden Bornova ilçesine veyahut Bornova ilçesinden Egekent ilçesine gibi birkaç güzergah üzerinde bu fiyat uygulamaya koyulacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.