İzmir ilindeki bu görüntüler ürküttü

İzmir ili içerisinde sağanak yağış nerdeyse bütün bölgeyi etkisi altına almayı başarmış ve bazı noktalar içerisinde su baskınları gerçekleşmişti.

İzmir ilindeki bu görüntüler ürküttü


İzmir ili içerisinde sağanak yağış nerdeyse bütün bölgeyi etkisi altına almayı başarmış ve bazı noktalar içerisinde su baskınları gerçekleşmişti. Geçmiş olduğumuz senelerin ortalamasına bakıldığında 1 ay içerisinde yağabilecek olan yağmurların 3 gün içerisinde yağması, bazı ilçeler içerisinde ise seli beraberinde getirmiş oldu. Çok yoğun yağışlardan dolayı da halen binlerce dönümlük araziler üzerinde gölleri andırmakta olan su birikintilerine rastlayabilmek olanaklı.

 Yağışlar ayrıca, Menderes ilçesine bağlı bulunan Karakuyu Mahallesi içerisinde de çok etkili oldu. Yağmurdan dolayı bu ilçe içerisinde de tarım arazileri suların altında kalmış oldu. Sağanakla beraber ortaya çıkmaya başlayan derin obruklarda bölgede yaşayan vatandaşları çok fazla korkuttu. Ürkütmekte olan görüntülerin hemen sonrasında bazı vatandaşlar  ise bölgeye gelerek oluşan obrukları yerlerinde gördü. Derinliklerinin kaç metre olduğu konusunda bir bilgi olmayan obruklarla alakalı olarak İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı bulunan ekipler de bölgeye gelerek incelemeler gerçekleştirdi. İlk kez obruk görmekte olan bazı vatandaşlarda öz çekim yaparak bu görüntüleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

 Menderes  ilçesinin Karakuyu Mahallesinde Muhtar görevinde bulunan Mustafa Coşkun, bölge içerisinde en son 12 sene önce yağmış olan yağmurlardan dolayı obruk oluştuğunu ifade ederek; ''Korkulması gereken bir durumda söz konusu değil. Bu yağmurlar bizim tarım arazilerimiz için yer altında yer alan suları beslemekte. Bu  yağan yağmurlar için ayrıca bir kurban kesmemiz gerekli. Yağmur suları çekildikten sonrada obruk kapatılabilir'' ifadeleri ile konuşmasını sürdürdü.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.