Mozilla'dan şoke eden Adobe Flash kararı

Mozilla Firefox ismine sahip internet tarayıcısı üzerinden artık Adobe Flash varsayılan bir şekilde devre dışı duruma getirilmiş olacak.

Mozilla'dan şoke eden Adobe Flash kararı


Mozilla Firefox ismine sahip internet tarayıcısı üzerinden artık Adobe Flash varsayılan bir şekilde devre dışı duruma getirilmiş olacak.

Adobe şirketinin 2017 senesi içerisinde yapmış olduğu 2020 senesinin sonuna kadar flash desteğini komple bitirme  konusundaki planına Mozilla Firefox internet tarayıcısı da katılmış oldu.

Firfox 69 isimli sürümü ile beraber Mozilla Firefox tarayıcısı üzerinde Adobe Flash isimli eklentisi varsayılan bir ayar olarak devre dışı duruma getirilmiş olacak. Mozilla Güvenlik platformunun kıdemli mühendisi görevinde bulunan Jim Mathies, Firefox 69 sürümü ile beraber bu değişikliğin resmi bir şekilde yaşama  geçecek olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Google şirketi ile Microsoft şirketi gibi popüler durumdaki tarayıcı üreticileri de daha öncesinde buna benzeyen çok önemli adımlar atma kararı almış ve uygulamaya koymuşlardı. Mozilla ise, geliştiriciler için fazlası ile detaylı bir zaman çizgisi paylaşarak ve  gerçekleşecek olan bu adıma da çizelge içerisinde geniş bir yer vermişti.

Mozilla yönünden bakacak olursak bu hareketin farklı bir sebebi olarakta şirketin NPAPi  benzerindeki eklentilerinden kurtulma çabasını göstersek hiç bir şekilde yanlış olmaz. Çeşitli güvenlik açıklarına da neden olabilen bu eski NPAPi'lerin kullanılmasının yerine WebAssembly ile birlikte HTML5 ve de WebGL benzerindeki çok yeni teknolojiler çoktan geliştirilmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.