Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinde vefat sayısı 38 bini aştı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor, son olarak AFAD tarafından yapılan açıklamada "Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 38.044 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinde vefat sayısı 38 bini aştı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde 7.7 ve Elbistan İlçesi'nde ise 7.6 şiddetinde meydana gelen deprem felaketleri sonrasında bölgede arama kurtarma ekipleri tarafından çalışmalar gece gündüz aralıksız bir şekilde devam etmekte.

Son enkaza bakılana kadar çalışmaların devam edeceğini aktaran ekipler mucizelerede şahitlik etmeye devam ediyor, son olarak depremin meydana gelmesinden bu yana geçen 248. saatin sonunda 17 yaşında ki Aleyna Ölmez enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. 

Arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler mucizevi anları yaşadıkları anlarda gözyaşlarına hakim olamazken, Ölmez ailesi ise kızlarının enkaz altından sağ çıkmasını büyük bir mutlulukla karşıladı.

Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği bölgeden acı haberler saatler geçtikçe gelmeye devam ediyor, son olarak AFAD tarafından yapılan açıklamada "Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 38.044 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamalarına devam eden yetkililer "Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK'lar ve uluslararası arama kurtarma personelinden oluşan toplam 29.160 arama kurtarma personeli görev yapmaktadır. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde diğer ülkelerden gelen ve görevi devam eden arama kurtarma personeli sayısı 11.488'dir. Ayrıca AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Ekipleri, Yerel Güvenlik, Yerel Destek Ekipleri ve 9.908 gönüllü dahil olmak üzere, sahada görevlendirilen saha personel sayısı ile birlikte bölgede görev yapan toplam personel sayısı 264.389'dur. Afet bölgesine başta ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon, arazöz, treyler, greyder, vidanjör vb. iş makineleri olmak üzere toplam 12.600 araç sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.