Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmaları tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonrası devam eden arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Felaketin 14. gününde Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarmanın tamamlandığı açıklandı. Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da ise enkaz altındaki çalışmalar sona erdi.

Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmaları tamamlandı!

Asrın afeti olarak nitelendirilen merkezüssü Kahramamaraş olan 7.6 ve 7.7 büyüklüğünde yaşanan depremlerdin ardından 10 ilde yıkım yaşanırken can kaybı 40 bini aştı. Arama kurtarma çalışmlarının ilk günden bu yana devam ettiği illerimizde 14. günde çalışmalarının sonuna yaklaşıldığı AFAD tarafından açıklandı. Depremde yıkım yaşayan Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da aram kurtarma çalışmalarının tamamlandığı ve enkaz kaldırma işlemlerinin başladığı, Kahramamaraş ve Hatay'da ise enkaz altı kurtarma çalışmlarının devam ettiği açıklandı.
AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Gelinen noktada illerimizin birçoğunda arama kurtarma çalışması tamamlanmış durumda. Kahramanmaraş ve Hatay ilimizde devam ediyor. Orada da 40 seviyelerinde binada arama kurtarma çalışması devam ediyor. Bu akşam itibariyle çalışmalar 10'lu rakamlara düşecek." şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.