Kızılay Ahbap Derneği'ne çadırları 46 milyon karşılığında sattı mı? Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Yaşanılan büyük afet sonrası deprem bölgesine ilk günden buyana çadır gönderilerek barınma ihtiyacı giderilmeye çalışılıyor. Bölgeye çok sayıda çadır gönderen derneklerden biri olan Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği'nin deprem bölgesine gönderdiği çadırları Kızılay'dan ücret karşılığı satın aldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Karşılıklı açıklamalar yapan kurumlar duruma açıklık getirmeye çalışırken, ünlü isimler çadırların satılmasına büyük tepki gösterdi.

Kızılay Ahbap Derneği'ne çadırları 46 milyon karşılığında sattı mı? Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Deprem bölgesine yaptığı yardımlarla son günlerde gündemde olan Ahbap Derneği'nin depremzedeler için Kızılay'dan 46 milyon lira karşılığında çadır aldığı iddiası üzerine tepkiler gelmeye başladı. İddialar sonrasında konuya ilişkin iki kurumda açıklamalar yaptı.
Haluk Levent konuyla ilgili," "Yaptığımız her işlem kanuni ve doğru. Sonra öğrendik. Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş. Kızılay'ın alt iştiraki olan tüzel kişilikmiş. Kızılay da bu şirketten çadırları faturalı satın alıyorlarmış Ahbap da aynı yöntemle toplanan bağışlarla bu şirketten satın alma gerçekleştirmiştir. Zaten sitelerinde açıklama bulunuyor."ifadelerini kullanarak duruma açıklık getirdi. 
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise konuyla alakalı çok geçmeden açıklama yaptı. Kınık,"Kızılay Çadır & Tekstil A.Ş, Türkiye Kızılay Cemiyetinin bir iştirakidir ve 12 ay kesintisiz üretim yapan dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biridir. -Öncelikle Kızılay'ın TAMP çerçevesinde belirlenen asgari çadır stok seviyesini garanti eder" şeklinde sosyal medyada paylaşımda bulundu.
Çadır imalatının 7 gün 24 saat sürdüğünü dile getiren Kınık, "Ahbap Derneği ve Türk Kızılay işbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır. Aksini iddia eden kötü niyetlidir" diyerek konuyu açıklık getirdi. 
Ortaya atılan bu iddia sonrasında ünlüler dünyasıda sessiz kalamadı. Berna Laçin, Şahan Gökbakar, Armağan Çağlayan ,Demet Sağıroğlu gibi birçok isim sosyal medya hesaplarında afet döneminde çadırların ücretli satılıyor olmasına tepki göstererek paylaşımlarda bulundular. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.