Kocaeli alarm halindeydi

Kocaeli ilinin Gölcük ilçesi içerisinde vatandaşların bulmuş olduğu 200 kilo ağırlığındaki patlamamış durumdaki  top mermisi bomba imha ekiplerini hızlı bir şekilde alarma geçirmiş oldu.

Kocaeli alarm halindeydi


Kocaeli ilinin Gölcük ilçesi içerisinde vatandaşların bulmuş olduğu 200 kilo ağırlığındaki patlamamış durumdaki  top mermisi bomba imha ekiplerini hızlı bir şekilde alarma geçirmiş oldu. Top mermisi ise imha edilmek amacıyla emniyete götürüldü. 

​Gölcük ilçesinde yer alan Çiftlik Mahallesi içerisinde dün saatler 15:00 civarında Gölcük Emniyet Müdürlüğünün binasının arkasında yer alan 4142. Sokak üzerinde yolun yanında top mermisi görmüş olan vatandaşlar durumla ilgili olarak polise ihbarda bulundu. İhbarlar üstüne olayın yaşandığı yere gelmiş olan ekipler, 75 ila 80 cm boyuna sahip merminin etrafında özel bir güvenlik önlemi aldı. Daha sonrasında olayın yaşandığı yere intikal eden bomba imha ekipleri tarafından gerçekleştirilen inceleme kapsamında yaklaşık olarak 50 senelik olduğu tahmin edilmiş olan 200 kilo ağırlığındaki merminin patlama riski bulunduğu tespit edildi.

İncelemenin sonrasında çekiciye yüklenmiş olan top mermisi, imha işlemi yapılmak üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayın sonrasında başlatılmış olan inceleme esnasında, merminin Gölcük Yeni Sanayi Sitesi içerisindeki bir  tane iş yerinin önünden tespit edilememiş şahıslar tarafından alınıp sokak arasına atılmış olduğu belirlendi. Tespitin sonrasında iş yerinin sahibi ise gözaltına alındı. İş yerinin sahibi, ifadesi içerisinde mermiyi yaklaşık olarak 40 sene öncesinde Asarköy Tepesi'nde bir  tane tarlada bulup iş yerinin önüne getirmiş olduğunu ifade etti. İş yerinin sahibi, hakkında mühimmat bulundurmak suçundan işlem yapılıp serbest bırakıldı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.