Koronavirüs vaka sayılarında Dünya üzerinde 3. sıradayız

Uzun bir zamandan beri tartışma konusu haline gelen ülkemiz içerisindeki koronavirüsle alakalı vaka sayıları, asemptomatik bir durumdaki akaların da açıklanmaya başlamasının hemen sonrasında dünyanın tamamında daha üst sıralara tırmanmaya başladı.

Koronavirüs vaka sayılarında Dünya üzerinde 3. sıradayız


Uzun bir zamandan beri tartışma konusu haline gelen ülkemiz içerisindeki koronavirüsle alakalı vaka sayıları, asemptomatik bir durumdaki akaların da açıklanmaya başlamasının hemen sonrasında dünyanın tamamında daha üst sıralara tırmanmaya başladı. 25 Kasım tarihinde toplamda 28.351  tane vakanın görülmüş olduğu ülkemiz, günlük bir durumdaki vaka sayısı konusunda dünya üzerinde üçüncü, Avrupa içerisinde de birinci sıraya yükselmiş oldu.

Dünyanın tamamında  koronavirüsler alakalı vakaların sayısı 60.438.000 taneyi, virüsten dolayı yaşamını yitirmiş olanların sayısı da 1.421.000 taneyi aşmışken iyileşmiş olanların sayısı da 41.806.000 taneye kadar yaklaşmış oldu. Bugüne dek yalnızca hastane içerisinde tedavi edilmekte olan koronavirüsle alakalı hastalarının sayısını açıklamakta bulunan ülkemizin, bütün vakalarla alakalı sayıları günlük tabloya ilave etmesiyle beraber uluslararası sıralama içerisindeki yeri de değişmiş oldu. Sağlık Bakanı  görevinde bulunan Fahrettin Koca'nın, geçmiş olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde 6.814 tanesi semptomatik olmak üzre 28.351 tane vaka tespit edilmiş olduğu konusunda açıklama yapılmasının hemen sonrasında koronavirüsle alakalı verilerin yer almakta olduğu Worldometers sitesi üzerinde Türkiye, günlük bir durumdaki vaka sayısı ile beraber dünya üzerinde üçüncü sırada yer almış oldu. Öte yandan Türkiye, Avrupa içerisinde de en fazla vaka görülmüş olan ülke olarak öne çıktı.

Sitenin ülkemizle ilgili günlük bir durumdaki vaka sayısını semptomatik olarak öne çıkan 6.814 tane vaka şeklinde girmiş olması da dikkatlerden kaçmış değil..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.