Koronavirüsle ilgili hayat kurtaracak önemli bir buluş

Koronavirüs ile mücadele kapsamında, 'bağışıklıkla alakalı sistemin dosttan düşmana döndüğü an' şeklinde isimlendirilmekte olan sitokin fırtınası ölüme sebep olmaksa.

Koronavirüsle ilgili hayat kurtaracak önemli bir buluş


Koronavirüs ile mücadele kapsamında, 'bağışıklıkla alakalı sistemin dosttan düşmana döndüğü an' şeklinde isimlendirilmekte olan sitokin fırtınası ölüme sebep olmaksa. Bu söz konusu gizemle alakalı bir araştırmada bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nde görevli olan bilim insanları ise sitokin fırtınasının, iki tane sinyal proteininin aşırı bir şekilde üretimine sebep olan bir kısır döngü olduğunu tespit etmiş durumda. Bu söz konusu buluşun ise can kurtarabileceği açık bir şekilde ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Tennessee eyaleti içerisinde yer almakta olan St. Jude's Çocuk Araştırma Hastanesi'nde görevli bulunan araştırmacılar, koronavirüsle alakalı hastaların ölümüne sebep olan sitokin fırtınasının sebeplerini anlayabilmek amacıyla fareler üstünde çok özel bir araştırma gerçekleştirmiş oldu. ''Sitokin fırtınası''yla tetiklenmiş olan yıkıcı akciğer iltihabı, koronavirüsle alakalı hastaların ölümü konusundaki en önemli etken şeklinde kabul edilmekte.

Sitokin Fırtınası tam olarak nedir?

Bağışıklıkla alakalı siremin yaralanma veyahut enfeksiyona tepkisi konusunda yer almakta bulunan bir grup hücreye sitokin ismi verilmekte. Stokinler söz konusu bu sorunun ortaya çıkmış olduğu yere gitmek amacıyla yarışmakta ve vücudu yabancı bir istilacıya karşı savunabilmek amacıyla daha çok bağışıklık hücresi yollaması amacıyla da sinyal yolluyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.