Kuraklıkla alakalı korkunç açıklamalar

Türkiye içerisinde geçmiş olduğumuz ay hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesinden dolayı geçtiğimiz 9 senenin en kurak kasım ayı yaşanmış oldu.

Kuraklıkla alakalı korkunç açıklamalar


Türkiye içerisinde geçmiş olduğumuz ay hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesinden dolayı geçtiğimiz 9 senenin en kurak kasım ayı yaşanmış oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler sayesinde düzenlenen bilgilere bakılır ise, ülkemizin uzun seneler boyunca kasım ayında gerçekleşmiş olan yağış ortalamaları 67,8 milimetre kadardı. Bu sene içerisinde kasım ayında meydana gelen yağışlarda %54,4 oranında bir azalma meydana geldi ve ortalaması ise 30,9 milimetre şeklinde kayıtlara geçmiş oldu.

2019 senesinin Kasım ayı, 1981 senesinden sonra en kurak geçen 4. Kasım ayı olarak açıklandı. 1981 senesinden sonra 2010 senesi ile birlikte1996 senesi ve 2000 senesinin sonrasında en kurak Kasım ayı 2019 senesinde gerçekleşmiş oldu. Bu sene Türkiye'nin tamamındaki Kasım ayına ait yağış verilerine bakılır ise, 2010 senesinden sonra en kurak Kasım ayı yaşanmış oldu.

Türkiye içerisinde 1981 senesinden sonra en düşük seviyedeki Kasım ayının yağış ortalaması da %81 seviyesiyle 2010 senesinde kayıt altına alınmıştı. Bu söz konusu  ölçümlere bakılır ise yağışlar geçmiş olduğumuz dokuz senenin en düşük seviyelerinde gerçekleşmiş oldu.

Bu sene içerisinde yağışlar yalnızca güney Ege kıyı bölgesi üzerine mevsim normallerine yakın ve birazda olsa üstünde, öteki bütün bölgeler üzerinde de mevsim normallerinin daha altında gerçekleşti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.