Maket evler ile büyük bir vurgun yaptılar

İstanbul ili içerisinde bu sene konkordato ilan ettiği ve daha sonrasında ise iflas davası açılmış bulunun Neo inşaat firmasının aslında hiç bir şekilde olmayan daireleri maket üstünden satmış oldukları ileri sürüldü.

Maket evler ile büyük bir vurgun yaptılar


İstanbul ili içerisinde bu sene konkordato ilan ettiği ve daha sonrasında ise iflas davası açılmış bulunun Neo inşaat firmasının aslında hiç bir şekilde olmayan daireleri maket üstünden satmış oldukları ileri sürüldü.  Tam tamına 100 kişiyi dolandırmış oldukları iddia edilen şirkete  polisler tarafından bir operasyon gerçekleştirildi. Şirketin Göktürk ile birlikte Arnavutköy'de oluşturmuş olduğu projelerden bir kısmından arazi sahiplerinin dahi haberinin bulunmadığı açık bir şekilde anlaşıldı. Projelerle alakalı hiç bir şekilde inşaat izninin bile bulunmamış olduğu ifade edildi. Akşam tarafından yapılan habere bakılırsa vurgunla alakalı boyutunun 170 milyon Türk Lirası seviyelerinde olduğu ortaya çıkmışken, şirketin elde etmiş olduğu paraları ise Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan firmalarına yolladıkları bilgisine ulaşıldı.

Satın almış olduğu 2  tane daireyle alakalı 1 milyon 746.000 Türk Lirası tutarında para ödemesi yapan vatandaşlardan biri ise; ''Ailemin tam 30 senelik evimi sattım, tüm birikimimizi  bunlara verdik. Sözleşme yapıldıktan sadece 1 ay sonrasında ise firma kapatıldı'' ifadelerine yer verdi. Peşin durumdaki paralarını yitirmiş olan mağdurların, alamamış oldukları evlere ait senetlerle beraber kredileri de ödemek mecburiyetinde kalmış oldukları açık bir şekilde ortaya çıktı. Ödeme yapmayanlara da ise icra takibi başlatılmış olduğu bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alındığı açıklanan firmanın sahibi Feridun U.'nun da arasında yer aldığı 12 kişi çıkartıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış durumdalar.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.