Google şirketi yeni bir tane daha sosyal ağ testine başladı

Google şirketi bir çok hizmeti üzerinde çok iyi bir başarı yakalasa bile, sosyal ağlarla ilgili beklenen etkiyi bir türlü yaratabilmiş değil.

Google şirketi yeni bir tane daha sosyal ağ testine başladı


Google şirketi bir çok hizmeti üzerinde çok iyi bir başarı yakalasa bile, sosyal ağlarla ilgili beklenen etkiyi bir türlü yaratabilmiş değil. Hatta teknolojinin devi olan şirket geçmiş olduğumuz aylat içerisinde, sosyal ağ platformlarından biri olarak kullanılan Google+ isimli platformun da fişini çekme kararı aldı. Sosyal ağlardan elini eteğini çekmemiş olduğunu gösterme konusunda isteği bulunan Google şirketi, şimdi de daha yeni bir tane sosyal ağ platformunu test etme konusuna çalışmalara başladı başladı.

Shoelace şeklinde isimlendirilmiş olan bu uygulama, şimdilik yalnızca New York üzerinde kullanılabilmekte ve bu söz konusu uygulamayı kullanabilmek amacıyla da özel bir  tane davet kodunun yer alması gerekli olduğu açıklandı. 

Bu söz konusu platform, etkinlikleri oluşturma ile birlikte paylaşma, oluşturulmuş olan etkinlikler için tanıdık veyahut yabancı kişileri davet etmek amacıyla kullanılabilmekte. Kullanıcılar öte yandan, ilgilenmekte oldukları alanlar ile birlikte olayları da filtreleyebilme özelliğine sahipler ve bunun sayesinde eğer isterlerse yalnızca ilgili aktiviteleri görüntüleyebilmekteler. 

Uygulama ise şu anda yalnızca Android 8.0 Oreo işletim sistemi sürümünün üstündeki cihazlar ile iOS 11 isimli işletim sistemine sahip durumdaki cihazlar tarafından kullanılabilmekte. Fakat gelecek dönemler içerisinde bu işletim sistemiyle alakalı sınırın genişletilmesi konusunda bir beklenti var.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.