Meteorolojiden su baskını konusunda uyarı geldi

Meteorolojinin Genel Müdürlüğü yapmış olduğu özel uyarılar esnasında İstanbul ilinin tamamında etkili durumda bulunacağı ifade edilen sağanak yağış sabah erken saatlerde etkili olmaya başlamış bir durumda.

Meteorolojiden su baskını konusunda uyarı geldi


Meteorolojinin Genel Müdürlüğü yapmış olduğu özel uyarılar esnasında İstanbul ilinin tamamında etkili durumda bulunacağı ifade edilen sağanak yağış sabah erken saatlerde etkili olmaya başlamış bir durumda.  Saat 05:00'i gösterirken yağmaya başlamış olan yağmur, bazı zamanlarda ise etkisini arttırmış oldu. Bazı noktalar içerisinde de yağmurdan dolayı su birikintileri oluşmaya başladı.

Vatandaşlardan bazıları yağmurdan dolayı çok zor anlar yaşamış durumdayken Üsküdar ilçesinde de vatandaşlar yağmış olan yağmura hiç bir şekilde aldırışta bulunmadan balık tutmayı sürdürdü. Balık tutmakta olan bir şahıs ise; ''2 haftadan beri boğazda yer alan balıkların sayısında düşme mevcut. Geçtiğimiz yıl almış olduğumuz balığı bu sene görememekteyiz. Balık tutmak bizler açısından bir hobi olduğundan dolayı geldik ve balık tutmaktayız..'' ifadelerine yer verdi.

Sağanak ile birlikte yer yer gök gürültülü bir şekilde sağanak yağmurun; İstanbul iliyle beraber Yalova ili, Kocaeli ili, Sakarya ili, Zonguldak  ili ve Düzce ilinin etrafında kuvvetli bir şekilde (21  ila 50 kilogram / m2), Kastamonu ilinin kuzeyde yer alan ilçeleri ile birlikte Bartın ili ve  Sinop ilinin etrafında yer yer fazlasıyla kuvvetli  bir durumda (50 ila 75 kilogram / m2) olması konusunda bir beklenti var. 

Öğle saatleri geçtikten sonra Marmara Bölgesinin doğu kısmında, akşam saatlerine doğru da Batı Karadeniz kıyısında etkisini yitirmesi konusunda bir beklenti bulunan yağışların meydana getirebilecek sel ile birlikte su baskınları ve  ulaşım konusunda aksamalar gibi  bir takım olumsuzluklara karşı  çok daha dikkatli ve tedbirli bir durumda olunması gereklidir..

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.