Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Kahramanmaraş'ta geceyi çadırda geçirdi!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu depremzedelere ziyaret ve bölgede incelemede bulunmak üzere Kahramanmaraş'ın Nurhak İlçesi'ne geldi. İlçede gece saatlerinde gerçekleştirdiği ziyaretler sonrasında Kılıçdaroğlu geceyi çadırda geçirdi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Kahramanmaraş'ta geceyi çadırda geçirdi!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında geçtiğimiz gün deprem bölgesine giden CHP Lideri aynı zamanda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak Malatya'da depremzedelerle bir araya geldi. 

Depremden etkilenen vatandaşları dinleyen Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "
Bugün Malatya’daydım. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve milletvekillerimizle birlikte depremden derinden etkilenen milletimle buluştum. Güzel insanlarımızın yaralarını sarmak için canla başla çabalayanları gördüm. Ağlayan ve gülen gözler gördüm. Tüm acılara rağmen yan yana, el ele, diz dize olmanın verdiği güçle ayakta duran koca bir şehir, bir memleket gördüm.
Depremzede kardeşlerimle kucaklaştık, biraz ağladık, biraz da güldük. “Gülmek de direnmektir" neticede… Çocuklarımızın böylesine bir travmanın ardından hala gülebildiğini görmek güzel bir teselli. Benim bundan sonra en büyük gayem, onların yüzündeki gülümsemenin hiç silinmemesi için bu toplumu hep beraber hak ettiği yere taşımaktır. Gülümsemek kolay değil bugünlerde; acımız büyük, yüreğimiz buruk ama umutluyuz yarınlardan.
Deprem bölgesindeki insanlarımız, tecrübe ettikleri bunca yıkıma, yetkililerce yalnız bırakılmışlığa ve onca kayba rağmen ayakta kalmak için müthiş bir dayanıklılık sergiliyorlar.
Onların kocaman umudundan ve dirayetinden etkilenmemek elde değil. Onların hayata devam etme azmi, o sağlam dayanışma bu kentlerimizi yeniden ayağa kaldıracak esas güç. O güç olduktan sonra, diğer tüm sorunların çözümü var. Hepsini çözeceğiz. " ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Malatya'da gerçekleştirdiği ziyaretleri tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde Kahramanmaraş'ın Nurhak İlçesi'ne geldi. Akşam saatlerinde ilçeye gelmesi sonrasında vatandaşlarla görüşen Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ardından gece saatlerinde kalacağı çadıra yöneldi. 

Geceyi çadırda geçiren Kılıçdaroğlu sabah erken saatlerde kalkarak dışarıda kendisiyle görüşmek isteyen vatandaşlarla bir araya geldi ve sonrasında da depremzedelerle birlikte sabah kahvaltısı yaptı. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.